Tekst objavljen: 10.01.2017 14:59        


Subotičko trgovinsko preduzeće Trgopromet saopštilo je da je u nedavno sprovedenoj ponudi za sticanje sopstvenih akcija kupilo 881 akciju (0,08 odsto od ukupnog broja) po ceni od 400 dinara po komadu. 

Slab odziv na otkup sopstvenih akcija Trgoprometa

Slab odziv akcionara bio je i očekivan s obzirom na činjenicu da se od oktobra akcijama ove kompanije na Beogradskoj berzi trguje na nivoima od oko 500 dinara. Trgopromet se nalazi u većinskom vlasništvu Univerexporta koji poseduje udeo od 76,5 odsto.

Akcije ove kompanije su se oporavile u drugoj polovini 2016, završivši godinu na 500 dinara, bez promene u odnosu na godinu pre. Tržišna kapitalizacija kompanije na ovoj ceni iznosi 559,6 miliona dinara (oko 4,5 miliona evra). Strateškog razvoja i planiranja Gordana Sekulić, kompanija trenutno ulaže u povećanje skladišta nafte za 160.000 m3 te povećanje skladišta za naftne derivate za još 20.000 m3.

U planu je gradnja još dva rezervoara u Sisku te tank-farme na Žitnjaku. Uz to, dovršen je podmorski deo naftovoda između Krka i kopna kako bi transport nafte bio sigurniji, a ta će deonica u rad biti puštena iduće godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana