Tekst objavljen: 30.11.2018 12:20        


Skupština Beograda odlučivaće u petak o izmenama i dopunama odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor, prema kojima će se cene zakupa uvećati za 2,4% u 2019. godini. Iznos najma za gradske lokale mesečno po kvadratu zavisi od toga u kojoj zoni se nalazi, kao i od toga za koju delatnost se koristi. Tako će pojedinima zakup biti jeftiniji i 20%.

Skuplji zakup lokala: Udar na menjačnice i kladionice

Najskuplji namet predviđen je za lokale u kojima se organizuju igre na sreću, kladionice i za menjačnice, gde će kvadrat u ekstrazoni koštati 1.398, a u prvoj zoni 1.168 dinara. Na drugom mestu su hoteli sa 1.235 mesečno po kvadratnom metru, dok će zakupci prostora za hostele plaćati 1.075 dinara. Sledeći po visini nadoknade za zakup su ugsotiteljski objekti sa cenom od 1.182 dinara u ekstrazoni, a za oko 200 dinara manje u prvoj zoni.

U odnosu na prošle izmene ove odluke kada su banke za lokal u centru grada izdvajale 813 dinara po kvadratu, ovim poskupljenjem davaće 20 dinara više po kvadratnom metru.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Radiodifuzni emiteri koji emituju program od interesa za Grad, mesečno izdvajaju svega od 29 do 82 dinara, u zavisnosti od zone. Povlašćene cene za zakup od 53 dinara po kvadratu predviđene su za ateljee. Zanatlije će za mesečni najam morati da "iskeširaju" 939 dinara u centru grada.

Takođe, ovom odlukom predviđeno je i da humanitarne organizacije, udruženja građana iz oblasti zdravstva, nauke, kulture, prosvete, sporta kao i parlamentarne političke stranke, koji poslovni prostor ne koriste za sticanje prihoda, zakup plaćaju manje 20%. Ukoliko zakupac određeno vreme nije u mogućnosti da koristi lokal zbog okolnosti za koje nije odgovoran, kao što su isljučenje struje, vode, može biti oslobođen nameta za taj mesec.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zakup lokala cena zakupa lokali posao biznis Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana