Tekst objavljen: 28.09.2017 15:50        


Predstavnici nekoliko sindikata prosvetnih radnika počeli su danas oko 12.00 protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Sindikati pred vladom: Plate da skoče 23%

Traže povlačenje Nacrta zakona o zaposlenima u javnim službama jer smatraju da bi novim propisima bila ugrožena njihova radna prava.Okupljeni nose sindikalne zastave, a saobraćaj je blokiran u Nemanjinoj ulici u smeru ka Železničkoj stanici, dok je otežan u smeru ka Slaviji. Blokiran je i deo Ulice kneza Miloša.

Predstavnici sindikata duvaju u zviždaljke, a na ulazu u zgradu Vlade postavili su veliki transparent na kome piše "Javna služba javno dobro. Odbranimo javno dobro".

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković rekao je novinarima da je stanje u prosveti najgore od svih delatanosti koje se finansiraju iz budžeta, a da Vlada tim zakonom želi da teret obaveza prebaci na obrazovanje, kulturu i zdravstvo.

On je naveo i da zakon ne obuhvata sve delatnosti, već ih deli na pet celina kako bi se, po njegovoj oceni, ispunile obaveze prema MMF-u i Svetskoj banci.

Brajković je rekao da prosveta traži povećanje plate od 23 odsto kako bi se izjednačila s ostalim delatnostima koje se finansiraju iz budžeta.

Na protestu učestvuju predstavnici Sindikata radnika u prosveti, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Novog sindikata zdravstva, Sindikata visokog obrazovanja Srbije, Konfederacije slobodnih sindikata Srbije.-0:00

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    tanja 28.09.2017 23:07

    i da se vrati jeftina struja nedeljom ceo dan.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
plate štrajk sindikati prosvetari

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana