Tekst objavljen: 21.09.2015 13:41        


Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ organizovaće dvodnevni međunarodni simpozijum "Zajednička vizija - zapošljavanje mladih u Srbiji", koji počinje sutra u Sava centru u Beogradu.

Simpozijum o zapošljavanju mladih u Srbiji

Na skupu će biti predstavljen novi projekat "Podsticanje zapošljavanja mladih" - Youth Employment Promotion (YEP), a konferencija je organizovana povodom pokretanja Nacionalnog dijaloga za podsticanje zapošljavanja mladih u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Taj projekat, po nalogu nemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ) realizuje GIZ u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, uz podršku Ministarstva prosvete, Ministarstva privrede i Ministarstva rada a u cilju da se značajno poboljšaju uslovi za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u Srbiji.

Na skupu će učestvovati predstavnici nadležnih ministarstava, domaći i svetski stručnjaci za reformu obrazovnih politika u skladu sa potrebama tržišta, predstavnici nevladinih organizacija koje se bave ovom problematikom, predstavnici Fiskalnog saveta, privrednih udruženja i renomiranih kompanija koje posluju u Srbiji.

Učestvovaće i uspešni mladi preduzetnici, predstavnici udruženja mladih i nezaposlenih mladih, kojima je ovaj projekat i namenjen, najavili su organizatori.

Svrha skupa je da se kroz razmenu iskustava svih učesnika i na osnovu veoma uspešnih rezultata GIZ-ovih projekata definišu najefikasniji mehanizmi za strateško povezivanje svih socijalnih partnera na različitim nivoima, radi boljeg usklađivanja ekonomske i obrazovne politike.

Cilj je da se unaprede uslovi za bolje pozicioniranje mladih na tržištu rada, kompanijama omogući veća dostupnost potrebnih kadrova i podstakne preduzetništvo u Srbiji.

Novi projekat "Podsticanje zapošljavanja mladih (YEP)" inicira stručni Nacionalni dijalog za podsticanje zapošljavanja mladih ljudi, koji će preporuke, iskustva i znanja stečena u toku sprovođenja projekta integrisati u politički dijalog u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Mladi će biti podrška svojim vršnjacima i prenosioci ključnih poruka i iskustava o mogućnostima i načinima da se dođe do posla i najmerodavniji u oceni koliko su ponuđena rešenja tokom realizacije projekta uspela da im omoguće bolju perspektivu za zapošljavanje, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zapošljavanje maladih posao posao za mlade

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana