Tekst objavljen: 23.12.2019 11:30        


Švajcarska kompanija „Olsiz“ povukla je brodove iz Baltičkog mora koji su se bavili izgradnjom „Severnog toka 2“, piše „Blumberg“, pozivajući se na neimenovanog predstavnika kompanije

"Severni tok 2" obustavljen, švajcarska kompanija povukla svoje brodove sa Baltika

Razlog za povlačenje brodova su američke sankcije koje su uvedene ruskom gasovodu. One su stupile na snagu u subotu ujutru. Prema podacima agencije, „Olsiz“ je odbila da komentariše pitanje, koliko će biti odložen projekat.

Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov jeobećao da će Rusija odgovoritina američke sankcije ruskom gasovodu, ali tako da sebi ne nanese štetu.

Projekat „Severni tok 2“podrazumeva izgradnju dva krakagasovoda, ukupnog kapaciteta pedeset pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novicevovodtreba da bude izgrađen pored „Severnog toka“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Protiv gasovoda je bila Ukrajina koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa i SAD koji imaju ambiciozne planove po pitanju izvoza tečnog prirodnog gasa u Evropu.Osim njih i Letonija, Litvanija i Poljska smatraju da je ovo politički projekat. Međutim, Nemačka je ta kojasvesrdno podržavaovaj projekat.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
obustavljena gradnja olsiz severni tok 2 rusija SAD gasovod

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana