Tekst objavljen: 27.07.2019 9:00        


Vlada Severne Makedonija usvojila je predlog zakona koji omogućava strancima da stiču nepokretnosti u Makedoniji, objavio je portal Seelegal

Severna Makedonija dozvolila strancima da kupuju nekretnine

Predloženim izmenama zakona izbacuju se odredbe koje su se odnosile na ograničavanje prava vasništva samo na rezidente. Sada je to pravo prošireno na građane članica EU i OECD.

Građani članica EU ili OECD, i pravni entiteti koji imaju registrovane firme u Severnoj Makedoniji mogu postati vlasnici stanova, zgrada i poslovnog prostora, a imaće i pravo dugoročnog zakupa građevinskog zemljišta na teritoriji Severne Makedonije.

Stranci koji su građani zemalja koje nisu članice EU ili OECD mogu postati vlasnici nekretnina samo ako Makedonija sa tim zemljama ima reciprocitet.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Strana fizička i pravna lica ne mogu steći vlasništo nad poljoprivrednim zemljištem osim ako drugačije nije predviđeno zakonom ili bilateralnim sporazumom.

1 komentar

  1. User image
    Suhreta 17.05.2020 20:20

    Ja sam Americki drzavljanin ako kupim stan u Skoplje dali mogu dobiti prestoj na duze vreme i koji dokumenti su potrebne.Ja sam u penziji molim vas odgovorite mi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
stranci Novi zakon makedonija Severna Makedonija nekretnine stranci kupuju nekretnine

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana