Tekst objavljen: 21.02.2015 3:00        


ZRENJANIN, 6. februara (Tanjug) - Ministar privrede Željko Sertić najavio je danas u Zrenjaninu pojačane aktivnosti države i lokalnih samourava radi privlačenja investicija i poboljšanja ukupnog ekonomskog ambijenta i bržeg razvoja naše zemlje. Sertić je posle razgovora sa rukovodsvom Zrenjanina pohvalio ekonomske aktivnosti u tom gradu i najavio niz promena koje bi trebalo da se dogode u narednim mesecima, pre svega kada je reč o

Sertić: Zajedničkim aktivnostma brže do investicija

ZRENJANIN, 6. februara (Tanjug) - Ministar privrede Željko Sertić najavio je danas u Zrenjaninu pojačane aktivnosti države i lokalnih samourava radi privlačenja investicija i poboljšanja ukupnog ekonomskog ambijenta i bržeg razvoja naše zemlje.
Sertić je posle razgovora sa rukovodsvom Zrenjanina pohvalio ekonomske aktivnosti u tom gradu i najavio niz promena koje bi trebalo da se dogode u narednim mesecima, pre svega kada je reč o privlačenju investicija.
Biće napravljeni zajednički timovi sa lokalnim samoupravama kako bi opštinama i gradovima bilo omogućeno da budu deo jedinsvenog sistema radi što efikasnijeg ostvarivanja investicionih aktivnosti, rekao je Sertić novinarima.
On je objasnio da se na taj način omogućava zapošljavanje mnogobrojnih koji se nalaze na biroima rada kao i da će biti napravljeno bolje tržiste radne snage i stvoreni uslovi za povećanje plata u narednom periodu.
Sertić je istakao da će pre svega Skupština i Vlada Srbije u narednom periodu biti izuzetno aktivni radi donošenja odgovarajućih mera kako bi se naše ekonomsko okruženje uskladilo sa najboljim primerima iz sveta.
Ministar je naglasio da se moraju razvijati svi domaći kapaciteti kako bismo se usupešo takmičili sa najboljim kompanijama, ali i sa državama u okruženju i čitavnoj Evropi.
On je posebno isatkao da je potrebno da na odgovarajućim mestima u lokalnim samoupravama imamo sposobne ljude koji razumeju ekonomsku politiku i dodao da će posebna pažnja biti posvećena obrazovanju preduzetnika kao i stručnom osposobljavanju radne snage u svim našim opštinama i gradovima.
"Moramo da u što kraćem vremenskom periodu kroz privlačenje stranih investitora i realizaciju domaćih investiciha da obezbedimo razvoj naše privrede i nova zapošljavanja a time i bolje uslove života i rda u zemlji", rekao je Sertić.
Ministar je u pratnji gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića posetio kompaniju "Fulgar" koja se bavi proizvodnjom sintetičkih vlakana.
Taj deo istoimene italijanske kopmpanije zaopšljava 175 radnika a , kako su istakli, planiraju u skorije vreme proširenje kapaciteta što bi značilo i otvaranje novih radnih mesta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana