Tekst objavljen: 15.05.2014 13:27        


Sberbanka Srbije je 2013. godinu završila sa profitom od 9,5 miliona evra (1,074 milijarde dinara), a ukupna aktiva te banke na kraju prošle godine dostigla je 868 miliona evra (99 milijardi dinara), a plasman kredita je zadržao nivo od 300 miliona evra (34 milijardi dinara) za stanovništvo i 371 miliona evra (37 milijardi dinara) za privredu.

Sberbanka u Srbiji 2013. završila u plusu 9,5 mil. evra

Dodaje se da je 2013. platni promet u ruskim rubljama, koji je potpuna novost u bankarskim uslugama na srpskom tržištu, dostigao 1,1 milijardu rubalja.

U saopštenju se ističe da je predsednik Izvršnog odbora Sberbanke Srbije Valerij Ovsjanikov, rekao da je u 2013. godini ta banka rebrendirali celu mrežu ekspozitura i trenutno je 50 odsto ekspozitura u potpunosti renovirano u skladu sa Sberbank korporativnim standardima.

- Naši planovi u 2014. su usmereni na daljnji razvoj i organski rast koji će se postići kontinuiranim povećanjem broja ekspozitura u bliskoj budućnosti. Mi smo tu da ostanemo, da rastemo i da budemo blizu naših klijenata, tako da možemo reagovati brzo i fleksibilno na njihove potrebe - kazao je on.

Najveća banka u Rusiji Sberbanka, krajem 2012. je počela da posluje u Srbiji preuzevši Folksbanku (Volksbanku).

U saopštenju se navodi da Sberbanka Rusije poseduje gotovo trećinu celokupne aktive ruskog bankarskog sektora i ključni je davalac kredita nacionalnoj ekonomiji i najveći držalac depozita u Rusiji. Osnivač i najveći akcionar je Centralna banka Rusije u čijem je vlasništvu 50 odsto kapitala banke plus jedna akcija s pravom glasa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankarski sektor bankarsko tržište banke Sberbanka Sberbank

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana