Tekst objavljen: 20.02.2015 6:54        


Kompanija SBB saopštila pokrenula je javni konkurs za emitere regionalnih televizija, kojim želi da njihove programe uvrsti u svoju digitalnu kablovsku programsku ponudu i na taj način što većem broju gledalaca omogući što raznovrsniji program, saopšteno je danas iz te kompanije. Konkurs je otvoren do petka, 20. februara 2015. godine.

SBB pokrenuo javni konkurs za regionalne televizije

U susret digitalizaciji televizijskog emitovanja u Srbiji, SBB će tako odabranim kanalima omogućiti da njihov digitalni televizijski signal bude dostupan većem broju gledalaca na teritoriji Srbije.

"Jedna od najvećih prednosti digitalne televizije je mnogo veći izbor kanala u digitalnoj ponudi. Zato ovim konkursom želimo da našim korisnicima omogućimo više raznovrsnog sadržaja, i da se istovremeno program regionalnih televizija, koje postanu deo digitalne SBB mreže, vidi širom Srbije", rekla je generalna direktorka SBB-a, Dragica Pilipović Chaffey.

Prema njenim rečima, to će značiti daleko širu vidljivost TV signala od teritorije koju regionalne televizije danas pokrivaju, tako da će korisnici SBB kablovske televizije, pored najgledanijih svetskih kanala, imati i mogućnost da gledaju dobar i sadržajan program koji prave domaće regonalne TV stanice.

"Naš cilj je da korisnici na jednom mestu dobiju sve potrebne telekomunikacione usluge, zato ćemo nastaviti sa širenjem ponude vođeni njihovim potrebama", istakla je Pilipović Chaffey.

Pravo učešća na konkursu imaju emiteri sa važećom dozvolom Republičke radiodifuzne agencije za regionalno pokrivanje, kao i emiteri koji se emituju ili su u pripremi za emitovanje putem DVB-T2 tehnologije, i čije se sedište nalazi u gradu ili opštini u kojem SBB ima sopstvenu distributivnu infrastrukturu.

Imajući u vidu ograničeni broj frekvencija SBB-a koje su na raspolaganju, Ugovor o distribuciji kanala biće dodeljen onim emiterima koji budu ispunjavali obavezne uslove za učešće na konkursu, i koje bude odabrao Programski savet SBB-a u skladu sa unapred utvrdjenim kriterijumima, navedeno je u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
konkurs sbb digitalizacija sbb

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana