Tekst objavljen: 02.03.2018 9:20        


Razočaravajuće mali promet zabeležen je prvog dana marta na domaćem tržištu akcija, budući da je samo jedna kompanija iz indeksne korpe registrovala trgovanje u sedmocifrenom dinarskom iznosu.

Samo jedna kompanija ostvarila promet od milion dinara

Ukupan promet na Beogradskoj berzi je iznosio 8,0 miliona dinara (68 hiljada evra).Oba berzanska indeksa su završila trgovanje u "crvenom", pri čemu se BELEX 15 spustio na 750,66 poena, a BELEXlajn se neznatno spustio na 1.580,33 poena.

Jedina kompanija iz indeksne korpe sa sedmocifrenim prometom bila je Galenika Fitofarmacija, koja je istrgovana za 1,0 milion dinara, po prosečnoj ceni od 2.953 dinara, za 0,6 odsto nižoj nego na prethodnom trgovanju.Vranjski Alfa plam se zadržao na cenovnom nivou od 36.000 dinara, uz realizaciju od 0,6 miliona dinara, dok je bečejski Sojaprotein bio dobitnik dana s rastom cene od 1,4 procenta na 294 dinara, uz promet vredan 0,4 miliona.

Akcije Energoprojekt Entela su neznatno ojačale na 13.805 dinara, i isprometovane su za 0,2 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije se i juče našla medju gubitnicima oslabivši za 0,4 procenta na 712 dinara, uz realizaciju od nešto nižu 0,2 miliona dinara, dok je uz sličan promet, Aerodrom "Nikola Tesla" zaključio trgovanje u plusu za pola procenta, na nivou od 1.660 dinara.

Značajan promet su juče registrovala i dva preduzeća na MTP tržištu.Akcije kompanije za promet robe i usluga Rimex a.d. iz Beograda istrgovane su za 2,9 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 1.100 dinara, dok je privatno poljoprivredno preduzeće "Banatski Despotovac", uz skok cene od 17,1 odsto na 4.100 dinara, ostvarilo promet od 2,3 miliona dinara.

Stranih investitora gotovo da nije bilo na jučerašnjem trgovanju, budući da su u ukupnom prometu učestvovali s udelom od samo 2,8 odsto, pri čemu u kupovini sa 5,63 posto, dok u prodaji nisu učestvovali.

Juče nije bilo trgovanja državnim dužničkim papirima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Glavni indeks Beogradske berze promet na berizi akcije na berzi Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana