Tekst objavljen: 12.11.2013 15:30        


Te 2008. godine, bivši premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da dolazi Ikea. - Ikea uskoro dolazi i zainteresovana je da uloži u proizvodnju u našoj zemlji oko 1,1 milijardu evra, što bi omogućilo otvaranje 9.000 novih radnih mesta. Lično ću voditi pregovore sa predstavnicima Ikee zbog značaja i visine te investicije - rekao je tada Cvetković.

"Rođendan": Pet godina od prve najave dolaska Ikee

Da ne ostane sve na samo njegovoj najavi dolazak Ikea obećao je i tadašnji ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Primer iz komšiluka. Glavni izvršni direktor IKEA Grupe Mikael Olson početkom prošle godine rekao je da će prva robna kuća u Hrvatskoj biti otvorena tokom 2013. Istina, možda neće biti 2013, jer je gradnja započela ovog avgusta, ali barem je započela.
Prošlo je pet godina, a nedavno nam je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović rekao da sledeće godine najveći svetski prodavac nameštaja počinje da gradi objekat u toj opštini. Verujete?

A ne tako davno bila je 2011. i Vlada je saopštila da sredinom 2012.godine Ikea gradi prvi tržni centar, a da će biti otvoren ’tek 2013.’ I rekoše da je postignut dogovor.

U martu prošle godine, pred republičke izbore, tadašnji predsednik Boris Tadić rekao je da Ikea otvara pet robnih kuća, a onda je Ikea saopštila da će ipak biti samo jedna i to do 2015.godine.

Pa su onda počele najave za Beograd i Niš, pa je onda i u poslednjih godinu dana najveći promoter dolaska Ikea u Srbiju, Rasim Ljajić, najavio dolazak u novembru 2012, pa otvaranje regionalnog centra, javljao se i ambasador Švedske, i sve do predsednika opštine Stara Pazova.

U međuvremenu, predstavnici kompanije i dalje potvrđuju svoju rešenost da krenu sa radom u Srbiji, ali sve to očigledno nešto koči. Mnogi veruju da je glavna komplikacija naći zemljište i dobiti sve dozvole. To nije daleko od istine s obzirom da smo po tome poznati i u svetu.

Ono što je sigurno je da Ikea još nije stigla, a kad će ne znamo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Ikea Srbija nameštaj trgovinski lanci trgovinski lanac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana