EUR 117,65 USD 105,46 CHF 106,87

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 23.10.19. :: 117.6147 rsd

Tekst objavljen: 14.03.2019 15:35        


Izmenama Pravilnika o tehničkim zahtevima bezbednosti od požara spoljnih zidova zgrada, domaća regulativa usklađena je sa propisima EU i praksom zemalja u okruženju, što proizvođačima otvara vrata za veći plasman stiropora u toplotno izolacionim sistemima na fasadama objekata, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Rešeno pitanje opstanka 14 domaćih fabrika stiropora

Pravilnik je izmenjen, kako je istaknuto, na inicijativu Grupacije proizvođača hidro i termoizolacionih materijala PKS, čime je rešeno pitanje opstanka 14 domaćih fabrika stiropora koje sada mogu da računaju na veću proizvodnju tog termoizolacionog materijala i proširenje kapaciteta.

Predsednik Grupacije i vlasnik i direktor FIME Milan Tasić je kazao da su prošle godine proizvodjači stiropora imali pad od 30 odsto plasmana na tržištu tog građevinskog materijala, zbog prethodnog Pravilnika koji je u velikoj meri ograničavao korišćenje stiropora i gotovo u potpunosti eliminisao njegovu primenu na fasadama.

"Za puni efekat novog Pravilnika potrebne su dve do tri godine da bi se materijal vratio u projekte i narudžbine počele ponovo da rastu", ocenio je Tasić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
fabrika stiropora PKS fabrike

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana