Tekst objavljen: 09.02.2016 10:36        


Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je u toku refundacija plaćene razlike za uplatu neto prihoda na tekući račun građana čija su primanja umanjena po osnovu obračunatog solidarnog poreza na objedinjene zakasnele isplate.

Refundiranje solidarnog poreza na zahtev građana

Sredstva će, kako se navodi, svim građanima čija su primanja umanjena po tom osnovu, biti refundirana na osnovu zahteva kako je i predviđeno Zaključkom Vlade Srbije.

Vlada Srbije donela je, naime, polovinom decembra Zaključak kojim se svim fizičkim licima, kojima je neto prihod umanjen po po osnovu objedinjenih primanja koja su isplaćena u jednom obračunskom periodu, omogućava podnošenje zahteva nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave radi povraćaja plaćene razlike za uplatu neto prihoda.

Na osnovu Zaključka, Poreska uprava je propisala obrazac i istakla obaveštenje na sajtu i kontinuirano obrađuje zahteve za povraćaj, odnosno obustavu postupka tzv. solidarnog poreza.

Svim fizičkim licima koja ispunjavaju uslove propisane Zaključkom će biti vraćena sredstva na osnovu podnetog zahteva nadležnoj organizacionoj jedinici Poreske uprave.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
solidarni porez povraćaj poreza građani građani Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana