Tekst objavljen: 21.03.2017 11:31        


Krediti za refinansiranje su često najbezbolniji izlaz kada se nagomilaju finansijske obaveze. To je način da se obaveze reorganizuju i da se maksimalno olakša njihovo otplaćivanje.

Refinansiranje– rešenje za nagomilana zaduženja

Krediti su sastavni deo svakodnevice. Oni predstavljaju određenu novčanu sumu koju banka odobrava klijentu pod jasno definisanim uslovima. Klijent dobija vremenski rok do kada treba to da isplati, uz plaćanje kamate što je u suštini cena za korišćenje te sume. Kamatne stope mogu biti fiksne ili promenljive, a koliko će iznositi zavisiće od vrste kredita koju klijent traži. Stopa je izražena u procentima i predstavlja broj novčanih jedinica koje treba platiti po kreditnoj jedinici. Termin krediti pripada grupi izraza koja izaziva negodovanje i dodatnu glavobolju. Koliko god da pružaju pomoć u datom trenutku, krediti na duže staze mogu izazvati čitav niz novih finansijskih rešenja, što može voditi ka daljem zaduživanju i finansijskim obavezama. Te se pre samog podnošenja zahteva za kredit treba dobro raspitati o svim uslovima, napraviti računica, a potom doneti odluka da li se ispalti uzimanje kredita ili ne.

Vrste kredita

Krediti se mogu podeliti na gotovinske „keš“ kredite, odnosno nenamenske i namenske gde samo ime implicira da se uzimaju sa određenim povodom. Najčešće to budu stambeni ili potrošački krediti. Keš krediti su sve popularniji u prošloj godini su skočili za 20% a u ovoj godini trend se nastavlja ističu u Udruženju banaka Srbije. Keš krediti a mogu biti dugoročni ili kratkoročni, u domaćoj valuti ili devizni gotovinski krediti. Poznato je da se krediti najčešće podižu za vreme letnjih meseci kada je sezona letovanja ili kada dođe period praznika. Dešava se međutim, da klijent ne može na vreme da isplati sve kreditne obaveze, jer mu mesečna primanja nisu dovoljna. U tom slučaju jedno od rešenja je da podnese zahtev za odobravanje kredita za refinansiranje.

Šta podrazumeva kredit za refinansiranje?

Refinansiranje zapravo podrazumeva da se podiže novi kredit kako bi se otplatile već postojeće obaveze koje postoje u jednoj ili više banaka, ali po nekim povoljnijim uslovima. Ova vrsta kredita sa sobom podrazumeva nekoliko pogodnosti u vidu manjih kamatnih stopa i duži vremenski rok otplate. Što je ujedno i jedan od glavnih razloga zbog čega se ljudi odlučuju na ovaj korak.

Addiko kredit za refinansiranje

Uz Addiko kredite za refinansiranje sve kreditne obaveze postaju jedna mesečna rata. Rok otplate kredita može biti i do 12 godina. Odgovor na kreditni zahtev nikada nije bio brži. Dobija se odmah i besplatan je. Zaboravite na hrpu dokumenata, potvrda i overenih kopija. Za podnošenje zahteva za odobravanje kredita za refinansiranje, lična karta je jedini dokument koji vam je potreban. Za konačno odobrenje kredita potrebno je dostaviti samo potvrdu o primanjima. 

Addiko banka u ime klijenta kome se odobrava kredit za refinansiranje šalje bankama sve instrukcije kako bi se ugasile sve bankarske obaveze. U Addiko banci možete dobiti i dodatnu gotovinu uz refinansirajući kredit. A iznos kredita može biti i preko 2 miliona dinara. Addiko kredit za refinansiranje je dinarski kredit za refinansiranje obaveza uz dodatni keš.

Nema depozita i nema učešća. Nominalna kamatna stopa je 11.24%. Sve u svemu, treba biti oprezan. Kredit za refinansiranje može biti od pomoći u datom trneutku, ali treba razmišljati i na duže staze, odnosno da li se dodatno zaduživanje isplati ili ne.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
addiko kredit za refinansiranje addiko kredit za refinansiranje Addiko banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana