Tekst objavljen: 01.05.2016 16:00        


„Otplaćujem kredit, ne mogu sada da planiram putovanje”. Mnogi od nas našli su se u sličnoj situaciji zbog pozajmice koje imamo u banci.

Refinansiranje kredita dobar potez ili ne?

Redovni smo u otplatama, sve ide po planu, ali pojave se iznenadni troškovi kao što su veća popravka automobila, prolećno sređivanje stana ili fenomenalna first minute ponuda za letovanje iz snova.

„Zarobićeš se sa još jednim kreditom”, česta je rečenica koju čujemo od prijatelja. Međutim, postavlja se pitanje koliko smo zaista upućeni u usluge koje nam banke pružaju i njihove pogodnosti?

Jedno od rešenja za iznenadne troškove, ukoliko smo već „u kreditu” ili iz bilo kog razloga nismo u mogućnosti da plaćamo ratu može biti refinansirajući kredit.

Refinansiranje nam može sačuvati novac i mesece otplate duga. Naravno, potrebno je uložiti izvestan napor kako bismo započeli ceo proces. Međutim, vreme i uloženi trud mogu se lako isplatiti.

Postoji nekoliko stvari koje treba razmotriti pre nego što se odlučite za refinansiranje. Pre svega, treba izvagati dobre i loše strane situacije u kojoj ste se našli i delovati u skladu sa sopstvenim interesima. Uz malo temeljnije istraživanje i detaljnije planiranje, refinansiranje može da se ispostavi kao najbolja stvar za vašu porodicu i vaš novčanik.

U banci je koncept refinansiranja postojećeg kredita u suštini vrlo jednostavan. Niža mesečna rata od prethodnih, duži period otplate, a pogodnost je i prilika za dobijanje dodatnog gotovinskog iznosa, u slučaju da zatreba.

Ono o čemu treba voditi računa je da li duži period otplate remeti neke Vaše dalje planove, jer cilj svakog dužnika je otplata uzetog kredita u što kraćem roku, duži rok otplate u početku deluje bolja opcija zbog manje rate, ali se period otplate znatno produžava pa iznos koji ćete banci vratiti će biti znatno veći od onog koji biste vratili da ste uzeli manji period otplate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
banka dužnici cena kredita kredit za refinansiranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana