Tekst objavljen: 30.06.2014 16:54        


U Srbiji je za tri godine iz mreže jednog mobilnog operatera u mrežu drugog prenet 219.021 broj, objavila je Republička agencija za elektronske komunikacije. Kako se navodi u saopaštenju, 1. jula navršavaju tri godine od početka primene prenosivosti broja u mobilnim mrežama, kao i tri meseca od početka primene prenosivosti broja u fiksnim mrežama.

Ratel: Prenet 219.021 mobilni broj i 8.120 fiksnih

U fiksnim mrežama u Srbiji je za ta tri meseca preneto je 8.120 brojeva. U mobilnoj telefoniji aktivno je 9,2 miliona brojeva, a u fiksnoj je tri miliona linija.

Istovremeno, kompanija Telekom Srbija je saopštila da uvodi promene u fiksnoj telefoniji uz korekciju cena pretplate i načina tarifiranja. Mesečna pretplata za fiksnu telefoniju od avgusta meseca tako će iznositi 659 dinara sa PDV-om, umesto sadašnjih 516 dinara (sa PDV-om).

Istovremeno, ranije impulsno tarifiranje zameniće tarifiranje poziva po minutu a u mesečnu pretplatu će biti uključeno 150 besplatnih minuta za razgovore ka svim korisnicima fiksne telefonije u domaćem saobraćaju.

Umesto mesne i međumesne tarife, kao i tarifa za slabiji i jači saobraćaj, celokupna mreža fiksne telefonije predstavljaće jedinstvenu nacionalnu zonu i pozivi ka fiksnim telefonima u Srbiji, bez obzira na pozivni broj, tarifiraće se po jedinstvenoj ceni od 1,2 dinara sa PDV-om po minutu razgovora tokom celog dana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fiksna telefonija mobilna telefonija telefoni telefoniranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana