Tekst objavljen: 02.07.2016 10:00        


Broj građevinskih dozvola izdatih u aprilu ove godine za 24,1 odsto je veći u odnosu na aprilski prosek u protehodnih pet godina, a vrednost radova je za skoro 70 odsto veća u odnosu na isti period lane, saopštio je kabinet potpredsednice vlade i ministarke saobrađaja, građevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović. 

Raste broj elektronskih dozvola, podsticaj rastu BDP-a

U aprilu je, kako se navodi, izdato 829 građevinskih dozvola, što je 9,9 odsto više nego u istom mesecu prošle godine i 40 odsto više nego u aprilu 2014, poslednje godine pre nego što je uvedena objedinjena procedura izdavanja građevinskih dozvola.

Vrednost radova u aprilu 2016. za 21,6 odsto je veća u odnosu na isti mesec prošle godine, a u prva četiri meseca ove godine je skoro 70 odsto veća nego u istom periodu 2015, stoji u saopštenju.

Ovi podaci, kako se navodi, govore da će građevinarstvo i u narednom periodu doprinositi ekonomskom rastu i povećanju BDP-a.

Iz tog resora poručuju da će nastaviti da prate proces izdavanja elektronskih dozvola, kako bi se osiguralo da se zakonski rokovi poštuju, a građani i investitori mogli da dođu do dozvole u najkraćem mogućem roku.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
građevinske dozvole izdavanje dozvola investitori

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana