Tekst objavljen: 25.07.2020 13:00        


Kompanija "Nefa nameštaj" koja je preko noći zatvorila firmu u Vranju i nad kojom je Privredni sud pokrenuo stečajni postupak, rasprodaje imovinu

Rasprodaje se imovina fabrike čiji je vlasnik prošle godine pobegao preko noći

Privredni sud je pokrenuo stečajni postupak nad ovom kompanijom zbog prezaduženosti.

Na prodaju su ponuđeni nameštaj i oprema iz prodajnih salona - dušeci, komode, regali i IT oprema. Početna cena je 595.464,50 dinara, piše eKapija.

Javno nadmetanje će se održati 27. avgusta 2020.

Kako smo ranije izvestili, vlasnik fabrike Spilit, čija je ispostava Nefa, u maju prošle godine je nestao i iselio deo mašina iz pogona, pri čemu je oko 500 radnika u Vranju i Somboru ostalo bez posla.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Šefovi u fabrici nisu znali šta se desilo pa su radnici ostali i bez posla i bez plata.Kompanija Spilit je 2017. godine u iznajmljenom pogonu Jumka otvorila fabriku za proizvodnju nameštaja.

Tada su zaposlili 130 radnika i najavili da će za nekoliko godina imati oko 1.000 zaposlenih. Takođe, Privredni sud je u oktobru prošle godineotvorio stečajni postupaknad kompanijom "Nefa nameštaj" .

Stečaj je otvoren na osnovu predloga likvidacionog upravnika Nefe koji je sudu predočio da ova firma poveriocima duguje 307,7 miliona dinara a da je vrednost njene imovine 20.000 evra, navodi se u sudskom rešenju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rasprodaja imovine nefa stečaj vranje sombor

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana