Tekst objavljen: 13.04.2020 12:55        


Radnici fabrike Gorenje Valjevo nakon tronedeljne pauze otpočeli sa radom uz pojačane mere zaštite od koronavirusa i pored toga što je Sindikat ove fabrike apelovao da se zbog aktuelne epidemiološke situacije nastavak rada odloži nakon uskršnjih praznika

Radnici "Gorenja" u Valjevu se posle tri nedelje vraćaju na posao

Saopštenjem za javnost oglasilo se i rukovodstvo kompanije “Gorenje” i sindikat fabrike u Valjevu.

"Uz strogo pridržavanje svih preventivnih i bezbednosnih mera za sprečavanje širenja epidemije koronavirusa, prema ranijem planu danas je nakon tronedeljne obustave rada ponovo pokrenuta proizvodnja u valjevskoj fabrici", stoji u saopštenju za javnost kompanije Grenje.

Iz "Hisense Gorenje Europe" poručuju da ove nedelje proizvodnja počinje i u ostalim Hisense Gorenje fabrikama u Evropi i da su veoma ohrabreni pozitivnim signalima sa evropskog tržišta kada je reč o povećanoj tražnji za rashladnim uređajima koji se proizvode upravo u Valjevu.

Kompanija je potvrdila da je kod dvoje zaposlenih u fabrici u Valjevu potvrđen koronavirus – COVID-19.

"Kolege koje su zaražene u svom porodičnom okruženju za vreme tronedeljne obustave prozvodnje su u dobrom zdravstvenom stanju. Oni su nakon pregleda lekara prebačeni u halu Beogradskog sajma gde je obezbeđen smeštaj za obolele sa blažim simptomima bolesti. Iako su naši zaposleni zaraženi van radnog mesta, u skladu sa propisanim merama 14 zaposlenih koji su pre obustave proizvodnje bili u kontaktu sa zaraženim kolegama upućeni su u samoizolaciju u trajanju od 28 dana od poslednjeg kontakta sa osobama pozitivnim na COVID-19. Takođe, bez znakova oboljenja u samoizolaciji se nalazi još jedan zaposleni koji je tokom trajanja obustave rada fabrike bio u kontaktu sa zaraženim osobama iz svog porodičnog okruženja", stoji u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Samostalni sindikat Metalaca Srbije u fabrici Gorenje apelovao je kod poslodavca da se početak rada fabrike odloži do 26. Aprila. U razlozima koji su u tom dopisu navedeni stoji da se ulazi u period kada je u našoj zemlji nailazi vrhunac epidemije i da kao takav, predstojeći period je najrizičniji za zaposlene. U saopštenju stoji i da je Sindikat dobio brojne pritužbe radnika da se oni plaše za svoju bezbednost.

Takođe, u saopštenju se navodi da zbog postojanja velikog stepena rizika, svako ko je doveden u situaciju da bude zaražen ili se zarazi, ima potpuno opravdanje da protiv kompanije podnese tužbu nadležnom sudu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vanredno stanje korona virus valjevo gorenje povrataka na posao

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana