Tekst objavljen: 17.05.2020 17:00        


Krizni štab kragujevačke fabrike automobila Fijat Krajsler (FCA) zbog pandemije koronavirusa produžio je plaćeno odsustvo za još dve nedelje, tako da radnici u fabriku neće ulaziti najranije do petka 29. maja, potvrdio je za portal Nova.rs Zoran Marković, predsednik Samostalnog sindikata u toj fabrici

Radnici "Fijata" na plaćenom odsustvu makar do kraja maja

On je naveo da to ne znači i da će proizvodnja startovati 1. juna, dodajući da Krizni štab fabrike donosi odluku o početku proizvodnje na osnovu epidemiološke situacije i procene stanja na tržištu automobilske industrije.

Podsećamo da je menadžment kragujevačkog Fijata od nadležnih u republičkoj Vladi zatražio da im se odobri dodatnih 80 dana plaćenog odsustva do 30. septembra.

U Samostalnom sindikatu našem portalu je rečeno da je to urađeno iz predostrožnosti, kako bi kompanija “pokrila” prekide u radu usled nestabilne situacije sa koronavirusom. Sindikat navodi da plaćeno odsustvo neće biti iskorišćeno u kontinuitetu, već da će u međuvremenu imati i radne dane u fabrici.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Zaposleni u FCA na plaćeno odsustvo upućeni su posle proglašenja vanrednog stanja u Srbiji. Prvobitno je odsustvo bilo odobreno do 27. marta, a posle toga produžavano je još nekoliko puta na po dve nedelje.

Poslednje produženje bilo je do 15.maja, a uskladu sa Kolektivnim ugovorom, Fijatovim radnicima koji su na plaćenom odsustvu, isplaćuje se 65 odsto zarade.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zoran marković plaćeno odsustvo fijat automobili srbija fijat kragujevac

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana