Tekst objavljen: 21.02.2015 3:30        


SUBOTICA, 6. februara (Tanjug) - Subotička lokalna samouprava otkupiće od republičke Direkcije za imovinu kasarnu "Kosta Nadj" i Dom vojske u Subotici, najavio je savetnik premijera Srbije Aleksandra Vučica Gojko Radić. Radić, koji je i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Subotice, rekao je da je prethodno procenjena vrednost ovih objekata prelazila devet miliona evra, a da su subotička lokalna samoupra

Radić: Subotica će otkupiti kasarnu i Dom vojske

SUBOTICA, 6. februara (Tanjug) - Subotička lokalna samouprava otkupiće od republičke Direkcije za imovinu kasarnu "Kosta Nadj" i Dom vojske u Subotici, najavio je savetnik premijera Srbije Aleksandra Vučica Gojko Radić.
Radić, koji je i šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Subotice, rekao je da je prethodno procenjena vrednost ovih objekata prelazila devet miliona evra, a da su subotička lokalna samouprava i funkcioneri iz Subotice u Vladi Srbije, uz podršku ministra odbrane, insistirali na ponovnoj proceni vrednosti.
"Ne može se baraka za rušenje računati kao stambeni prostor, niti svo zemljište na tom potezu može da se računa kao gradsko gradjevinsko zemljište. Cene su bile napumpane, a traženo je da budu normalne", rekao je Radić gostujući na lokalnoj Ju eko televiziji.
Na kraju je, kako je rekao, cena smanjena za više od tri miliona evra i stvorena je mogućnost plaćanja na 60 rata.
Cilj ove kupovine, po njegovim rečima jeste stvaranje preduslova za zapošljavanje gradjana koji su ostali bez posla, odnosno, preseljenje Narodnog pozorišta iz sadašnjeg iznajmljenog prostora.
"Zadovoljni smo s cenom, bolju nismo mogli postići i ja mislim da će to otvoriti mogućnost za dosta novih radnih mesta. Mislim da ćemo uspeti da premestimo pozorište da može da radi u Domu vojske i da ne plaćamo zakup", rekao je Radić.
On je dodao da postoji dosta interesovanja za investiranje na tom zemljištu, te da postoje ideje čijom realizacijom bi se ova transakcija mogla lakše otplatiti.
Radić naglašava da će insistirati da nakon potpisivanja i ostalih tehničkih detalja lokalna samouprava odmah udje u posed objekata, a da se početak otplate prolongira do početka nove budžetske godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana