Tekst objavljen: 05.04.2019 13:45        


Pre dve godine završena je izgradnja i drugog železničkog koloseka između Beograda i Pančeva, ali Beovoz ne saobraća između ova dva grada.

Pruga završena pre 2 godine, ali voz nikako da stigne u Pančevo...

Kada je 2017. završena izgradnja drugog pružnog koloseka, rečeno je da će se vozovi kretati brzinom od 120 kilometara na sat i da će se za dvadesetak minuta stizati od Beograda do Pančeva.

Ovaj saobraćaj, međutim, ne funkcioniše. I dalje nema direktne linije do Beograda."Gradonačelnik Pančeva je iskazao kooperativnost za rešavanje ovog problema i očekujemo da će se uskoro organizovati zajednički sastanak svih aktera", rekao je Miroljub Jevtić iz Sektora za infrastrukturu "Železnica Srbije".

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, ističe da je urađena studija sa Saobraćajnim fakultetom i da očekuje da će se na budućem sastanku zatvoriti finansijska konstrukcija, jer je vlada uložila značajna sredstva u obnavljanje infrastrukture.Izgrađen je Tamiški most, dugačak oko 240 metara, sređene su i usputne železničke stanice.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

"Direktor 'Srbija voza' dobio je zadatak da se pozabavi tim pitanjem, da vidimo koliko je putnika, koliko ih je bilo", navodi ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović. Pre nekoliko godina, hiljade Pančevaca su koristile železnički saobraćaj. Tako se rastereti izuzetno opterećen autobuski saobraćaj.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Zorana Mihajlović Beograd vojvodina radovi železnica srbije pančevo radovi na pruzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana