Tekst objavljen: 10.07.2015 15:00        


Predstavnici Aerodroma "Nikola Tesla" i Klastera puteva kulture potpisali su danas Protokol o saradnji, a tim povodom na beogradskom aerodromu otvorena je i izložba "Teslina vizija interneta". 

Protokol o saradnji Aerodroma i Klastera puteva kulture

Protokol o saradnji na Dan rođenja slavnog naučnika Nikole Tesle potpisali su v.d. generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević i generalni menadžer Klastera puteva kulture Manuela Graf.

Nakon otvranja izložbe na prostoru između čekaonica kod gejtova A5 i A6 na aerodromu, Vlaisavljević je Tanjugu rekao da je organizovanje izložbe i početak saradnje sa Klasterom logičan sled događaja.

"Ovo je početak saradnje i zadovoljstvo mi je što na sam rođendan naučnika Nikole Tesle otvaramo izložbu, ponosan sam na to", rekao je on i dodao da je beogradski aerodrom u sklopu obeležavanja Dana rođenja slavnog naučnika dobio i besplatan internet.

Osim toga, kada putnici odlaze sa aerodroma, pre uključenja na autoput mogu videti veliki panel na kome piše "Dobrodošli u Srbiju - zemlju Nikole Tesle", rekao je Vlaisavljević.

On je naglasio da beogradski aerodrom postiže rekordne rezultate u poslovanju i da se širi te da će do kraja idućeg leta biti još 11.000 kvadrata novog poslovnog prostora.

"Mi pored naše osnovne delatnosti želimo da damo još jednu dimenziju aerodromu- a to je kultura, istorija, sport, umetnost i vrlo brzo ćete videti još neke naše nove akcije. Kao menadžment moramo da budemo dostojni imena koje nosimo", rekao je v.d generalnog direktora.

Generalni menadžer Klastera puteva kulture Manuela Graf rekla je da je bilo sasvim logično da se Aerodrom nađe na jednoj tako značajnoj kulturno -turističkoj ruti.

"Aerodrom je početna tačka te rute, a turisti koji dolaze u Srbiju najpre treba da slete na aerodrom Nikola Tesla, zatim da vide Muzej Nikole Tesle, da vide Beograd iz ugla Nikole Tesle i sve ono što je posetio kad je bio u Beogradu, zatim da se upute u obilazak starih hidroelektrana koje su nastale zahvaljujući prijateljstvu između Tesle i Đorđa Stanojevića... To je nešto čime Srbija može da se pohvali", rekla je ona.

Takođe, navela je, ne treba zaobići ni Teslinog omiljenog pesnika- Muzej Jovana Jovanovića Zmaja u Sremskoj Kamenici, manastir Šišatovac odakle potiče Teslina ljubav prema golubovima, ali ni Idvor i Zavičajni kompleks Mihajla Pupina, Teslinog savremenika, prijatelja i rivala...

Kako je kazala Graf, Aerodrom "Nikola Tesla" treba da bude centralna tačka ove kulturno- turističke rute.
"Na aerodromu treba da pokažemo turistima zašto ovaj aerodrom nosi to ime i šta je to čime Srbija može da se podiči. U tom kontekstu potpisali smo Protokol o saradnji, imamo zajedničke planove o tome kako da se aerodrom još više brendira i da pokažemo da nismo samo zemlja provoda i gostoljubivih ljudi, već da smo i zemlja nauke i preduzimljivih ljudi koja može mnogo da pokaže Evropi i svetu".

Izložba "Teslina vizija interneta" na aerodromu deo je manifestacije "Tesla dani 2015." koja se od 6. do 12. jula održava širom Srbije.

Mnoge članice Klastera puteva kulture organizovale su različite izložbe, okrugle stolove i slične skupove tim povodom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
aerodrom Aerodrom Beograd aerodrom nikola tesla Nikola Tesla Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana