Tekst objavljen: 23.12.2021 16:55        


Air Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, saopštila je da je Dankan Nejsmit, posle četiri godine na poziciji generalnog direktora, odlučio da se povuče iz ličnih razloga i da će karijeru nastaviti na novoj poziciji u drugoj avio-kompaniji

Promena na čelu Air Srbije: Nejsmit odlazi, Marek na njegovom mestu


Jirži Marek, koji je u avio-kompaniji trenutno direktor za komercijalu i strategiju, biće imenovan za novog generalnog direktora 1. januara 2022. godine. Marek ima više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u avio-industriji, od čega je u poslednjih 13 godina bio na rukovodećim pozicijama u više avio-kompanija.

U skladu sa planom tranzicije upravljanja kompanijom, Dankan Nejsmit će započeti proces primopredaje dužnosti Jiržiju Mareku, koji će rukovodeću dužnost u potpunosti preuzeti 1. januara 2022. godine.

Branislav Pejčić, predsednik Nadzornog odbora Air Srbije, rekao je: „U ime Nadzornog odbora, lično se zahvaljujem Dankanu Nejsmitu, koji je kompaniju vodio kroz uspešan program transformacije, omogućivši rast Air Srbije u 2019. godini, koji je, nažalost, usporen izbijanjem pandemije COVID-19. Posebno bih istakao njegovu posvećenost, trud i vođstvo tokom aktuelne pandemije, upravljajući Air Srbijom u turbulentnim vremenima, koja su bez presedana.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Air Srbija se ubrzano oporavlja, sa ciljem da do 2023. godine dostigne pretpandemijske nivoe iz 2019. godine i u skladu sa tim da krene u fazu kontinuiranog rasta kao regionalni lider. Avio-kompanija je simbol nacionalnog ponosa i njen kontinuirani uspeh svedoči posvećenosti zaposlenih u kompaniji, čija je podrška bila ključna tokom pandemije. Na taj način je omogućeno pristizanje medicinskog materijala i vakcina u dovoljnim količinama, kao i bezbedan povratak naših građana, koji su ostali zarobljeni na aerodromima širom sveta.

Jirži Marek je rukovodio širenjem mreže i komercijalnom transformacijom, što je na kraju 2019. rezultiralo rekordnim rezultatima od 2,8 miliona prevezenih putnika i što se nastavilo dvocifrenim rastom u prva dva meseca 2020. godine. Air Srbija je od tada kontinuirano nadmašivala prosečne rezultate u vazduhoplovnoj industriji tokom pandemije i brzo reagovala na prilike na tržištu. On je iskusan lider i ima puno poverenje Odbora da rukovodi kompanijom tokom faze oporavka i razvoja.”

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ostavka jirži marek dankan nejsmit air srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana