Tekst objavljen: 05.09.2017 12:16        


NLB Grupa je u prvih šest meseci ove godine ostvarila profit od 117,9 miliona evra, što je 48,4 miliona evra, odnosno 70 % više nego u istom periodu prošle godine.

Profit NLB Grupe 70 % veći nego u prvoj polovini 2016.

"Solidne osnove na kojima ova banka gradi održivu i profitabilnu budućnost su jasna vizija, dobar finansijski učinak i solidna kapitalna osnova. Zadovoljni smo što na takvim osnovama NLB održava strateški fokus na srži svog poslovanja - svojim klijentima. Uporna težnja ka unapređenju i pružanju usluga najvišeg kvaliteta za klijente doprinosi njenom napretku u procesu digitalizacije i modernizacije usluga. Ako je zadovoljstvo klijenata vaša najvažnija motivacija, uspeh neće izostati", rekao je Primož Karpe, predsednik Nadzornog odbora NLBpovodom objavljivanja polugodišnjih rezultata.

Dobrim rezultatima NLB Grupe doprinele su i sve banke članice sa tržišta van Slovenije, ukupnom dobiti od 58,8 miliona evra, što je 71% više u odnosu na isti period prošle godine godine (34,3 miliona evra u prvoj polovini 2016. godine). NLB Banka Beograd je u ovom periodu zabeležila profit posle oporezivanja od 4,6 miliona evra.

„NLB Banka Beograd je građane i privredu Srbije u prvih šest meseci ove godine podržala u realizaciji ličnih i poslovnih planova kreditima u iznosu od 108,5 miliona evra. Nastavili smo da razvijamo proizvode i usluge, kao i kanale komunikacije sa klijentima, potvrđujući na taj način da je naš najznačajniji cilj – unapređenje korisničkog iskustva klijenata. Dobri poslovni rezultati koje smo ostvarili za nas su pre svega potvrda ojačanog poverenja naših klijenata i njihovog pozitivnog doživljaja NLB Banke“, rekao je povodom objavljivanja polugodišnjih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

On je dodao da je NLB Banka ove godine nastavila trend rasta u svim ključnim segmentima poslovanja. Posebno se osvrnuo na rast od 50 odsto u kreditiranju privrede, kao i na saradnju sa agro segmentom. NLB Banka je prošle godine poljoprivrednicima odobrila kredite u iznosu od 22 miliona evra i plasirala se među tri banke sa najvećim brojem odobrenih subvencionisanih kredita. „Ove godine, samo u prvih šest meseci, poljoprivrednike je podržala sa više od 17 miliona evra i još jednom potvrdila svoje strateško opredeljenje ka podršci srpskom agraru“, istakao je Greganović.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nlb banka profit banke rast profita

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana