Zvanični kurs Evra za dan 12.04.21. :: 117.5666 rsd
Tekst objavljen: 25.03.2020 15:50        


Poreski obveznici koji privremeno zatvaraju svoje maloprodajne objekte zbog uvedenog vanrednog stanja ne bi trebalo da rade defiskalizaciju fiskalnih kasa, osim ukoliko privremeni prekid obavljanja delatnosti registruju u Agenciji za privredne registre, saopštila je Poreska uprava Srbije

Prodavci koji privremeno ne rade ne moraju da defiskalizuju kase

Obveznik fiskalizacije koji je doneo odluku o privremenom prestanku obavljanja delatnosti zbog uvedenog vanrednog stanja o tome može da obavesti nadležnu poresku upravu koja vodi registar fiskalizovanih kasa, elektronskim putem.

Privredni subjekti bi trebalo da, ukoliko je to moguće, na vidnom mestu istaknu obaveštenje da objekat ili deo objekta, u skladu sa navedenom odlukom, ne radi.

Ukoliko obveznik fiskalizacije, usled novonastale vanredne situacije, nastavi da obavlja rad od kuće, fiskalnu kasu može da premesti na mesto gde obavlja aktivnost odnosno delatnost, ali je neophodno da, pre otpočinjanja obavljanja delatnosti od kuće, o tome elektronskim putem obavesti nadležnu poresku upravu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Obaveštenja o privremenom prekidu rada i/ili radu od kuće obveznici mogu slati elektronskom poštom nadležnoj filijali poreske uprave u kojoj je sedište poreskog obveznika. Spisak elektronskih adresa za prijem obaveštenja, nalazi se na sajtu Poreske uprave.

Iz Poreske uprave su napomenuli da u periodu prekida rada obveznici nisu u obavezi da kreiraju dnevne izveštaje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
defiskalizacija kasa Poreska uprava (PU) fiskalne kase vanredno stanje korona virus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana