Tekst objavljen: 07.11.2019 15:45        


Zabrana zapošljavanje u javnom sektoru Srbije važiće do kraja 2020. godine, iako će krajem ove godine prestati važenje Zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u državnoj službi, pišu "Večernje novosti"

Prestaje zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, ali...

Kontrola zapošljavanja novih radnika na neodređeno vreme biće nastavljena, ali po novom Zakonu o budžetskom sistemu.

"Radna knjižica u javnom sektoru moći će, kao i prethodnih pet godina, da se pečatira tek kada odobri Vladina komisija", navode "Novosti".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U Ministarstvu finansija naveli su da "to više nije zabrana, već kontola zapošljavanja, jer "želimo da budemio oprezni".

"Vladina komisija za davanje saglasnosti za nova zapošljavanja će i dalje raditi. Trenutno analiziramo nekoliko različitih modela, kako bismo u budućnosti ovo pitanje rešili na najefikasniji način", istakli su u ministarstvu.

2 komentara

  1. User image
    Jana ivkovic 07.11.2019 18:24

    U Ministarstvu finansija naveli su da "to više nije zabrana, već kontola zapošljavanja, jer "želimo da budemio oprezni". Šta ovo znači. Interesuje me za prosvetu hoće li biti raspisani konkursi za nedređeno jer ima 25 000 slobodnih radnih mesta.

  2. User image
    Milos 16.11.2019 23:09

    Kontrola zapošljavanja novih radnika na neodređeno vreme biće nastavljena, ali po novom Zakonu o budžetskom sistemu. Da li se u ovoj odredbi misli samo na nove radnike ili i na one koji vec rade dve godine u istoj firmi. A posle isteka perioda od dve godine gube pravo da ostanu u istoj firmi a da pri tome ne dobiju ugovoe na neodredjeno vreme. Na mom primeru sam 2016 ostao bez posla zbog zabrane zaposljavanja i ogranicenje do dve godine. Po svemu sudeci 15.1. 2020 godine isticu mi dve godine kod drugog poslodavca. Zbog zakona gubim posao kod dva poslodavca i minuli rad za 4 godine. Koja su moja prava po isteku ugovora od 2 god, tj.4 ugovora od sest meseci.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija javna preduzeća zabrana zapošljavanja zapošljavanje u javnim preduzećima

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana