Tekst objavljen: 17.03.2017 11:59        


Kroz formiranje zajedničkih radnih tela Privredna komora Srbije i Ministarstvo omladine i sporta radiće na izmeni zakonske regulative kako bi se stvorilo stimulativno okruženje za omladinsko preduzetništvo, rečeno je danas na potpisivanju Sporazuma o saradnji i promociji omladinskog preduzetništva i politike. 

Preduzetništvo najbolja terapija za nezaposlenost

Sporazum su potpisali predsednik PKS Marko Čadež i resorni ministar Vanja Udovičić.

"Privredna komora Srbije se angažovala na ovome jer smatra da je preduzetništvo najbolja terapija za nezaposlenost omladine", rekao je Čadež.

Kako je istaknuto, nezaposlenost mladih je problem u svim zemljama regiona, ali i u mnogim razvijenim zemljama Evrope.

"U narednom periodu ćemo organizovati petodnevne seminare, kako bi mladi, budući preduzetnici, razvijali svoje ideje", rekao je Čadež.

Cilj sporazuma je, kako je naglašeno, i podsticanje omladinske politike da bi se mladi uključili u savremene društvene tokove.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je istakao da je ministarstvio jedno od retkih ima tesnu i usku saradnju sa nevladinim sektorom.

"Sporazum će dati mogućnost da mladi imaju direktan kontakt sa privredom, jer su oni najveći kapital, i omogući će da ostanu u zemlji i zasnuju porodice", rekao je Udovičić.

Kako je dodao, Ministarstvo omladine u svom delokrugu ima i Fond za mlade koji broji 1.250 studenata sa prosekom većim od 9,5.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi posao mladi zapošljavanje mladih

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana