Tekst objavljen: 30.12.2016 15:51        


Preduzetnici od 1. januara više neće morati da prijavljuju isplatu lične zarade Poreskoj upravi već samo Agenciji za privredne registre. Od 1. januara 2017. godine, prilikom registracije osnivanja, preduzetnici koji se odluče za isplatu lične zarade, kao osnov oporezivanja, moći će da unesu taj podatak o isplati lične zarade, saopštio je APR.

Preduzetnici će prijavljivati isplatu zarade APR-u

Podatak se unosi u Jedinstvenu registracionu prijavu osnivanja pravnih lica i drugih subjekata registracije u jedinstveni registar poreskih obveznika (Obrazac JRPPS, str. 4 koja se odnosi na preduzetnike). Agencija za privredne registre će elektronski proslediti ovaj podatak Poreskoj upravi preko jednošalterskog sistema registracije, pa preduzetnici više neće morati posebno da obaveštavaju Poresku upravu o isplati lične zarade.

Uvođenjem ove novine, procedura za početak poslovanja preduzetnika se dodatno skraćuje i prema broju koraka i prema broju dokumenata, koje je neophodno dostaviti državnim organima u postupku pokretanja poslovanja.

Unapređenje poslovnog okruženja za preduzetnike je ostvareno na osnovu veoma dobre institucionalne saradnje i daljeg razvoja jednošalterskog sistema registracije, zahvaljujući kojima se prikupljanje podataka za potrebe Poreske uprave vrši preko APR-a.

Stupanjem na snagu izmena Pravilnika o dodeli poreskog identifikacionog broja pravnim licima, preduzetnicima i drugim subjektima za čiju je registraciju nadležna Agencija za privredne registre, izmenjena je i Jedinstvena registraciona prijava osnivanja pravnih lica i drugih subjekata registracije u jedinstveni registar poreskih obveznika (Obrazac JRPPS), u koju se unosi dodatni podatak o isplati lične zarade.

APR moli korisnike da obrate pažnju na izmenjeni obrazac, kao i da ga preuzimaju sa internet strane Agencije, a ne sa drugih sajtova koji nisu dovoljno ažurni.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mladi preduzetnici apr isplata zarade lična zarada

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana