Tekst objavljen: 21.12.2019 17:00        


Špic se očekuje za danas i sutra

Praznični haos na granicama već počeo

Pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike krenuo je prvi talas pojačanog saobraćaja na auto-putevima koji vode iz pravca Mađarske i Hrvatske.

Gužve na graničnim prelazima na izlazu iz ovih zemalja uslovljava duže vreme zadržavanja vozila.Prema najnovijim informacijama već sada je čekanje na ulazak u Srbiju oko četiri sata. Uprava carina naglaava da su otvorene sve trake.

Ranije je postignut dogovor između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske o minimumu carinske kontrole u cilju bržeg prolaska vozila kada se na graničnom prelazu "Horgoš" - "Reske" broj putničkih vozila naglo poveća što ubrzava protok vozila.Povoljne vremenske prilike omogućavaju nesmetano odvijanje saobraćaja uz suve kolovoze i dobru vidljivost.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.Zbog velikog priliva vozila zadržavanja su duža na izlaznim terminalimaiz Mađarske, međuzona sa ovom zemljom je puna pa se zatopreporučuje da se koriste manje frekventni prelazi kao što su Bački Breg i Kelebija.

Samo za putnička vozila od 7-19 časova otvoreni su: Bajmok, Bački Vinogradi i Đala.Na izlazu iz Hrvatske formirana je duža kolona putničkih vozilai zato su sveukupna zadržavanja putničkih vozila duža.

Alternativni prelazi sa ovom zemljom su granični prelaz: Šid, GP Luba ili GP Sot.Kamioni se na Batrovcima, na izlazu, zadržavaju 300 minuta.

Najveći "špic" se očekuje danas i sutra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
praznici gužva na granici granični prelazi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana