Tekst objavljen: 31.12.2013 10:00        


Prema odredbama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Beograda u utorak, 31. decembra (uoči Nove godine), dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi), moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati.

Praznici nam stižu: Evo gde kupiti namirnice u Beogradu

U sredu, 1. januara, na Novu godinu, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u četvrtak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova. U ponedeljak, na Badnji dan, pretežno prehrambene prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembra, 1. i 2. januara) kao i 13. i 14. januara ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.
Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januara 2014. godine), nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

U skladu sa odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda propisano je da 31. decembra i u dane kada se praznuje državni praznik Nova godina (1. i 2. januar), kao i 13. i 14. januara radnje i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da vrše prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva u od 00 do 24 sata.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Šta, kada i kako radi za praznike

Kako je saopštila Delez grupa, Tempo objekti, Maksi i Šop end go prodavnice danas rade do 18.00, u sredu 1. januara biće zatvorene, dok će u četvrtak 2. januara biti otvorene samo dežurne Maksi prodavnice, i to do 18.00

Zabrana za prodaju alkohola ne važi

Kako je saopšteno iz Sekretarijata grada Beograda za privredu, sutra, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u četvrtak 2. januara moraju da rade najmanje od devet do 12 časova.
Propisano je da danas i u dane kada se praznuje državni praznik Nova Godina, 1. i 2. januara, kao i 13. i 14. januara radnje i trgovci koji obavljaju trgovinu van prodajnog objekta mogu da obavljaju prodaju i dostavu alkoholnih pića i piva non stop tokom svih 24 sata.
Prodajni objekti Roda i Merkator, kako je saopšteno iz kompanije Merkator, danas rade do 17.00, u sredu 1. januara biće zatvoreni, dok će 2. januara raditi uobičajno radno vreme. Prodavnice Ideje će raditi do 19.00, dok je 1. januar neradan dan, a u četvrtak 2. januara radiće redovno.

Javno komunalno preduzeće (JKP) Gradske pijace saopštilo je da će 1. januara od 6.00 do 13.00 u Beogradu raditi samo zelene pijace "Zemun", Banovo brdo, "Bele vode" i "Dušanovac", dok ostale pijace neće raditi.

U saopštenju tog JKP se dodaje da će danas i 2. januara, zelene pijace u Beogradu raditi uobičajeno od 6.00 do 19.00.

Otvoreni tržni centar Novi Beograd, Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom "Miljakovac", kao i pijaca cveća "Krnjača" neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi uobičajeno.

Tržni centar "Depo" danas radi po redovnom radnom vremenu od 10.00 do 20.00, a pijaca cveća Krnjača radi skraćeno od 11.00 do 18.00.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Srbija slobodni dani neradni dani božić Nova Godina praznici potrošači namirnice kupovina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana