Tekst objavljen: 19.05.2020 13:30        


Cena testiranja na prisustvo virusa Covid-19 u Zavodu za javno zdravlje Pančevo od danas je 6.000 dinara, umesto ranije objavljenih 8.225 dinara

Poznato koliko će koštati testovi na Covid 19, u Pančevu korigovali cenu

Podsećamo N1 je juče objavio da će cena u ovom Zavodu biti veća nego što je ranije najavljivano. Međutim, danas (19.maj) naportalu ove institucije je objavljeno da će cena uzorkovanja, testiranja i izdavanja sertifikata za RT-PCR test na COVID-19 biti 6.000 dinarau skladu sa korigovanom cenom referentne laboratorije koja obavlja PCR ispitivanje.

Testiranje će se naplaćivati državljanima Sbije koji ne ispunjavaju indikacije za testiranje o trošku države, onima koji žele da se testiraju na lični zahtev, ali i svim putnicima u međunarodnom saobraćaju kojima je potreban rezultat PCR testa da bi izašli iz Srbije ili da bi u nju ušli i tako izbegli 14-dnevni karantin.

Zavod u Pančevu napominje da će testiranje biti besplatno isključivo za potrebe putovanja za maloletne državljane Srbije, studente - državljane Srbije, studente pripadnike srpske nacionalne manjine koji su državljani susednih zemalja i Slovenije, a koji studiraju u Srbiji.

Uzimanje uzoraka za test obavljaće se u periodu od 11 do 13 časova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Uzimanje uzoraka i testiranje obavljaju se samo nad osobama koje su bez simptoma novog koronavirusa (groznica, kašalj) uz dokaz o uplati troškova. Onima koji imaju simptome ili su imali kontakt sa potencijalno zaraženom osobom savetuje se da ostanu kod kuće i stupe u kontakt sa nadležnim lekarom.

Ako su rezultati ispitivanja pozitivni, testirane osobe će se blagovremeno obavestiti, navodi pančevački Zavod i dodaje da pozitivni rezultati ispitivanja moraju biti prijavljeni u skladu sa postojećim propisima.

N1 navodi da cena testiranja u Zavodu za javno zdravlje Vranje iznosi 6.000 dinara, a testiranje se vrši radnim danima od 9 do 21 h i vikendom od 9 do 15 h. Testiranje po istoj ceni može se obaviti i u Zavodi za javno zdravlje Sombor.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
cena testa na koronu test na koronu cena covid 19 korona virus test na koronu pančevo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana