Tekst objavljen: 16.08.2019 10:30        


Bočne naplatne stanice bićeu Ubu, Lajkovcu, Ljigu i Takovu

Poznato kolika će biti putarina na "Milošu Velikom",  pumpe i odmorišta tek od iduće godine

Deonica Auto-puta Miloša Velikog između Obrenovca i Čačka, koja će biti otvorena 18. avgusta, imaće dve čeone i četiri bočne naplatne rampe, a putarina za putnička vozila trebalo bi da iznosi oko 420 dinara.

Čeone naplatne rampe biće u Obrenovcu i Preljini i imaće po sedam inkasanata.

Bočne naplatne stanice bićeu Ubu, Lajkovcu, Ljigu i Takovu.

Inače, tri deonice, koje će svečano biti otvorene u nedelju, duge su ukupno 103 kilometra i mogu se preći za nešto više od 45 minuta ako se vozi 130 na sat, koliko je ograničenje najvećim delom.

Vozači koji iz Obrenovca krenu ka Čačku novim auto-putem, trebalo bi da napune rezervoare, jer na razdaljini od 103 kilometara nema nijedne benzinske stanice. Prve pumpe na Auto-putu Miloša Velikog trebalo bi da budu otvorene tek sledeće godine.

Na potezu od Obrenovca do Čačka prostornim planom predviđeno je po pet odmorišta u oba smera kretanja, u okviru kojih bi se gradile benzinske pumpe. Tako je u svakoj opštini kroz koju prolazi Koridor predviđena izgradnja po dve benzinske stanice, pišu "Večernje novosti".

Na odmorištu kod Obrenovca planirana je i izgradnja baze za održavanje Puteva Srbije, u kojoj bi trebalo da se zaposli od 40 do 60 radnika. Predviđena je i izgradnja parkirališta, benzinske pumpe, restorana, kafea, prodavnica i informacionog centra.

Sledeća benzinska stanica gravitira opštini Ub, a kod petlje Lajkovac predviđeno je da postoji odmorište, gde je planirana i izgradnja manjeg motela kapaciteta od 20 do 40 ležajeva.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Na području opštine Ljig biće izgrađena još jedna benzinska pumpa. U blizini petlje Preljina nalaziće se odmorište i motel kapaciteta od 50 do 60 ležajeva.

Sve aktivnosti u vezi sa otvaranjem ugostiteljskih i drugih objekata sprovode se preko JP Putevi Srbije.

"Investitori moraju da otkupe zemljište, da izrade projekat i da dobiju sve dozvole. Očekujemo da sve te aktivnosti budu realizovane 2020. godine. Interesovanje je veliko", kaže Nebojša Pavlović, savetnik u Ministarstvu građevinarstva.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi autoput autoput miloš veliki benzinske pumpe odmorišta 420 dinara putarina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana