Tekst objavljen: 13.10.2023 13:55        


Iz fonda su napomenuli da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu uvećanih penzija

Poznato kada će biti isplaćene uvećane penzije


Povećanje penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za 5,5 odsto, počev od 1. oktobra 2023. godine, odnosi se na sve korisnike penzija i ostalih prava,a uvećane penzije i ostala primanja biće isplaćena početkom novembra, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO).

Iz fonda su napomenuli da nije potrebno da korisnici penzija podnose zahtev za isplatu uvećanih penzija, pošto će fond uvećanje obračunati i isplatiti u redovnom postupku, bez donošenja pojedinačnih rešenja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Budućim korisnicima penzija i ostalih prava navedeno povećanje će se uračunati kroz obračun penzija i ostalih naknada, jer je opšti bod usklađen za isti iznos kao i penzije, tako da ni oni nemaju potrebe da podnose bilo kakav zahtev Fondu PIO u vezi s tim, naveli su iz fonda.

Korisnicima penzija i ostalih prava skrenuta je pažnja da bilo kakvo pozivanje od strane raznih pojedinaca, kao što su advokati, udruženja, grupe građana i slično, da navedena povećanja mogu ostvariti uz njihovo posredstvo i prethodno podnošenje zahteva, predstavlja direktno dovođenje u zabludu penzionera.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
početak novembra penzije isplata penzija PIO fond uvećane penzije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana