Tekst objavljen: 26.04.2021 11:15        


Siniša Mali, ministar finansija, najavio je da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, i još jednom ponovio da se oni za tu pomoć ne prijavljuju

Poznat datum isplate trećeg paketa pomoći za građane

Takođe je dodao da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili. Još jednom napominjemo daprijava za pomoć "30 plus 30 evra" počinje 28. aprilana portalu trezora, a ministar je istakao daje postupak isti kao što je bio za prijavu za pomoć od 100 evra prošle godine.

Treba pomenuti i da segrađani jednom prijavljuju za pomoć, ali će ona biti isplaćena iz dva dela -u maju i novembru. Dakle, svaki punoletni građanin Republike Srbije dobiće ukupno 60 evra.

Osim penzionera, za ovu pomoćne treba da se prijavljuju ni građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći.

- Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, 6. maja biće isplaćeno prvih 30 evra, a drugi deo je u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru - naveo je Mali.

Najavio je i da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, aočekujemo da ćemo do 20. majasvima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra - kazao je Mali.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minimalne zaradeza sve koji su se prijavili u aprilu. Pozvao je građane da se do 15. maja prijave za pomoć i dodao da je država tu da pomogne da se ublaže negativne posledice pandemije kovida-19.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
treći paket pomoć državna pomoć datum prijava za 60 evra državna pomoć državna pomoć 2021 državna pomoć 60 evra siniša mali

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana