EUR 117,51 USD 108,34 CHF 111,17

Kursna lista


Zvanični kurs Evra za dan 06.04.20. :: 117.5272 rsd

Tekst objavljen: 17.02.2020 13:00        


Ugovor o završetku petlje Batajnica, investicije vredne 9,6 miliona evra, potpisan je juče u opštini Zemun

Potpisan ugovor za završetak petlje kod Batajnice, radovi treba da počnu za nekoliko dana

Ugovor su potpisali v. d. direktora Koridora Srbije Zoran Babić i direktor ogranka za građevinske poslove firme Strabag Dragan Ršumović.

Projekat izgradnje petlje Batajnica finansiran je iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, a obuhvata izgradnju saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije, kao i saobraćajnu signalizaciju.

Izgradnja saobraćajnica omogućiće povezivanje budućeg intermodalnog terminala Batajnica sa mrežom lokalnih gradskih i državnih puteva. Projektno-tehnička dokumentacija kojom su definisani radovi na kompletiranju petlje Batajnica rađena je tokom 2018. i 2019. godine.

Projekat obuhvata saobraćajnice u okviru kompleksa petlje Batajnica i to deo Batajničkog bulevara do raskrsnice veznog puta sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem, saobraćajnicu prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta-blizanca, lokalni put 1 i lokalni put 3.

Na e-portalu EBRD je 23. decembra 2019. godine obavljeno elektronsko otvaranje ponuda za izbor izvođača radova za završetak izgradnje petlje Batajnica.

Predsednik gradske opštine Zemun Dejan Matić kaže da je njena izgradnja važna ne samo za stanovnike Batajnice, nego i brojne investitore u neposrednoj industrijskoj zoni.

Posle potpisivanja ugovora za taj projekat, Matić je novinarima rekao da je iz razgovora sa predstavnicima Koridora Srbije i firme Strabag dobio informaciju da će radovi početi za nekoliko dana.

Kako se navodi u saopštenju, Koridori Srbije će nastojati da ugovoreni radovi budu izvršeni u toku kalendarske 2020. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
batajnica petlja završetak radova zoran babić

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana