Tekst objavljen: 08.04.2017 16:01        


Pošta Novog Zelanda najavila je da će njeni kuriri, pored uobičajenih pošiljki, dostavljati na kućnu adresu i obroke američkog lanca brze hrane KFC, u pokušaju da nađe novi "recept za uspeh" pošto količina pisama, koja su činila okosnicu ove delatnosti, nastavlja da splašnjava. 

Poštari na Novom Zelandu dostavljaće i hranu na kuću

Prema pilot projektu, s kojim se krenulo ove nedelje u gradu Tauranga na Severnom ostrvu, mušterije KFC-a mogu da izvrše onlajn narudžbinu a hranu će im dostavljati vozači novozelandske Pošte, izveštava agencija Frans pres.

Iz kompanije Restoran Brends, koja je KFC-ov operator, kažu da oni znaju da spreme hranu ali nemaju iskustva u logistici, zbog čega se poštanska usluga prirodno nametnula.

"Pošta Novog Zelanda ima veliku distributivnu mrežu širom zemlje, a KFC je prisutan u većini gradova. Nadam se da ćemo uz podršku pošte i sa uslugom dostave na kućnu adresu poslužiti mnogo više potrošača KFC-a na celom Novom Zelandu", izjavio je izvršni direktor Jan Letele.

Pošta Novog Zelanda se suočila sa problemima u digitalnoj eri, pošto su imejl i SMS zamenili tradicionalna pisma.

Ovo preduzeće u državnom vlasništvu ugasilo je 2.000 radnih mesta, odnosno otpustilo 20 odsto radne snage 2013. godine, a dve godine kasnije je prešlo na sistem isporuka pošiljki tri dana u sedmici, umesto ranijih šest dana.

U poslednjem finansijskom izveštaju, pošta je navela da pad isporuka pisama znači da je kompanija gubila do 30 miliona novozelandskih dolara (21 milion američkih dolara) prihoda godišnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
dostava hrane hrana pošta Novi Zeland

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana