Tekst objavljen: 07.10.2016 9:58        


Javno preduzeće "Pošta Srbije" saopštilo je da je, po dobijanju saglasnosti Vlade Srbije za isplatu dobiti ostvarene u 2015. godini, 30. septembra uplatilo u budžet Republike 2,1 milijardu dinara, a danas je uplaćen deo dobiti i zaposlenima, radnicima Pošte. 

Pošta Srbije: Dobit za 2015. u budžet i deo radnicima

U saopštenju je navedeno da je "Pošta Srbije", najuspešnije javno preduzeće u 2015. godini i da sa 15.000 zaposlenih Pošta Srbije svake godine ostvaruje sve veću dobit, "počev od 1,24 milijarde dinara u 2012. godini do 3,13 milijardi u godini koja je za nama".

"Kako Zakon o budžetskom sistemu predviđa, Pošta Srbije svake godine izmiruje svoje obaveze prema osnivaču u skladu sa odlukom Vlade.

Po dobijanju saglasnosti, kako je navadeno, JP "Pošta Srbije" je 30. septembra uplatilo u budžet Republike Srbije 2,1 milijardu dinara, a 6. oktobra, uplaćen je deo dobiti i zaposlenima za ovakav rezultat, radnicima Pošte.

U saopštenju se napominje da je "prosečna plata radnika u Pošti skoro dva puta manja od prosečnih plata u nekim javnim preduzećima koja su već godinama veliki gubitaši i veliki korisnici budžetskih sredstava, za razliku od JP "Pošta Srbije" koje godinama unazad samo puni budžet".

Zaposleni u Pošti Srbije, kaže se u saopštenju, izražavaju zahvalnost premijeru Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, kao i dosadašnjem direktoru, a sada ministru, Milanu Krkobabiću, "što su imali dovoljno snage da prepoznaju da u Pošti postoje rad, red, ali i sjajan rezultat".

Podeljena dobit je i stimulans za još predaniji rad, jer su svi svesni da neko konačno meri rezultate i odvaja rad od nerada, saopstila je "Pošta Srbije".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
radnici pošte pošta srbije dividenda budžet Srbije

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana