Tekst objavljen: 02.02.2017 14:06        


Građani koji su pre odluke Vlade Srbije o besplatnom slanju koverata za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi", donete 31. januara, regularno platili poštarinu od 23 dinara ili kupili poštansku marku iste vrednosti, imaju pravo na povraćaj tog novca, saopštilo je danas preduzeće Pošta Srbije. 

Pošta: Građani imaju pravo na povraćaj poštarine

Kako se navodi, svi građani koji su preuzeli besplatne namenske koverte i tom prilikom platili poštansku marku, imaju pravo da na šalterima pošta podnesu reklamaciju, odnosno zahtev za vraćanje novca i Pošta Srbije će razmotriti svaki zahtev,a po osnovu pozitivno rešene reklamacije vratiti novac u roku od 15 dana , kako je i predviđeno Zakonom o zaštiti potrošača.

Dodaje se da će to javno preduzeće novac isplatiti bilo poštanskom uputnicom na adresi korinsika bilo uplatom na njegov tekući račun.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", čiji je cilj motivisanje građana da se uključe u borbu protiv sive ekonomije i podigne poreski moral kod građana počela je zvanično juče, besplatnim slanjem koverti sa najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. sa iznosima od najmanje 100 dinara.

Računi i slipovi se šalju isključivo u kovertama koje se besplatno preuzimaju u Poštama Srbije i njihovo slanje je besplatno, odnosno ne naplaćuje se poštarina.

Na kovertama za nagradnu igru naznačena je adresa slanja, a građani samo treba da napišu svoje podatke - ime i prezime, adresu, poštanski broj ili adresni kod, kao i kontatk telefon radi lakše komunikacije ukoliko pošiljalac bude izvučen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Uzmi račun i pobedi nagradna igra pošta srbije poštanske markice refundiranje novca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana