Tekst objavljen: 11.01.2017 14:37        


BEOGRAD, 11. januara (Tanjug) - Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa iz kompanija i dalje je najslabije ocenjen od strane kandidata koji konkurišu za posao, a nije zabeležen ni pomak u odnosu na prethodnu godinu. 

Poslodavcima niska ocena za obaveštenja o konkursima

Sa druge strane, način na koji kompanije zakazuju test ili intervju među najbolje je ocenjenim aspektima u procesu selekcije kandidata za posao, pokazalo je istraživanje portala za zapošljavanje "Infostud".

Kako se navodi u saopštenju tog portala, iako kompanije polako postaju svesnije da slanjem povratne informacije utiču na formiranje stava o sebi, kandidati koji konkurišu za posao i dalje izražavaju nezadovoljstvo merom u kojom se to čini i prosečna ocena koju su dali kompanijama po tom pitanju iznosi 1,6 koliko je bila i u 2015.

Dodaje se da su u istraživanju "Oceni put do posla", kandidati ocenama od jedan do pet bodovali način na koji kompanije zakazuju intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzinu završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Ističe se da je u istraživanju ove godine popunjeno 82.035 upitnika, što je za oko 1.500 više u odnosu na prošlu godinu, a pored toga, ocenjeno je i znatno više konkursa za posao, gotovo 17.000, kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca, skoro 5.000.

Istraživanje Infostuda pokazalo je da je zabeležen blagi pomak ocene kandidata za brzinu procesa selekcije kandidata, odnosno kod ocene za brzinu završetka procesa selekcije kandidata i kompanije su sada dobile ocenu 3,4 za razliku od prethodne godine kad je ocena iznosila 3,3.

Veće zadovoljstvo kandidata vidi se i kod ostalih segmenata procesa selecije kao što je informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i ocena ove godine iznosi 3.5, a u odnosu na prošlu godinu poboljšan je i način na koji kompanija zakazuje test ili intervju i sada ocena iznosi 3,9. za razliku od prošlogodišnje kada je bila 3,8.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana