Tekst objavljen: 23.02.2021 11:10        


U poslednjih godinu dana vrednost bitkoina porasla je sedam puta

Posle velikog uspona, usledio oštar pad bitkoina

Cena najpopularnije svetske kriptovalutepalaje u protekla 24 sata za čak15 odstoi jutros se bitkoinom trguje po cenimanjoj od 48.000 dolara. Pre samo dva dana bitkoin je dostigao svoj istorijski maksimum i premašio 58.000 dolara, da bi zatim krenuo strmoglav pad.

Tokom prošle nedelje, ova digitalna valuta je vrtoglavo rasla iz dana u dan, pa praktično i iz sata u sat, a jedan od glavnih razloga bilo jeuključivanje velikih investitora u kupovinu bitkoina.

Sve je počelo sa kompanijom Tesla koja je kupila bitkoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara, a potom je stigla najava i iz kompanije Apple da bi mogla da krene istim putem.

Nakon što je u nedelju dostiglamaksimalnu vrednost od 58.200 dolara, usledio je pad nakon izjave, odnosno tvita Ilona Maska, da je "cena bitkoina prebrzo otišla tako previsoko".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Najpopularnija svetska kriptovaluta već nekoliko nedelja obara rekorde u svojoj vrednosti, a samo tokom februara je skočila za 60 odsto.

U poslednjih godinu dana vrednost bitkoina porasla je sedam puta.

Direktor kompanije "Kju 9 kapital" za digitalnu imovinu iz Hong Konga Džejms Kvin smatra da je "sasvim normalno i zdravo" to što pojedinci prodaju bitkoine i ocenio da to u ovom trenutku rade ulagači iz maloprodaje.

Procene su da bitkoinu Srbiji ima više od 20.000 ljudi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vrednos bitkoina bitkoin pad vrednosti bitkoina tesla ilon mask

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana