Tekst objavljen: 19.03.2015 10:26        


Cene nafte su tokom današnjeg trgovanja u Aziji ponovo pale, uprkos sinoćnjem velikom skoku koji je usledio nakon što je američka centralna banka (Fed) poslala signal da ne žuri sa podizanjem referentne kamatne stope pre juna. Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u aprilu pojeftinila je na Njujorškoj berzi 1,11 dolara na 43,55 dolara, dok je nafta tipa "brent" za majsku isporuku u Londonu pojeftinila 78 centi na 55,13 dola

Posle velikog skoka cene nafte opet u padu

Cena WTI je sinoć porasla za 1,20 dolar, a "brenta" za 2,40 dolara, nakon što je Fed poručio da ne žuri sa podizanjem kamatne stope, što je oborilo vrednost dolara.

Slabiji dolar čini da nafta izražena u toj valuti bude jeftinija za kupce koji koriste slabije valute, što povećava tražnju i podiže cenu tog energenta.

Jučerašnji skok cene nafte je, međutim, bio kratkog daha, pošto su se investitori brzo preorijentisali na prekomerne globalne zalihe i slabiju tražnju.

Američko ministarstvo za energetiku saopštilo je juče da su zalihe nafte u SAD skočile za 9,6 miliona barela u nedelji zaključno sa 13. martom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nafta cena nafte cena nafte na berzi cena nafte pala njujorška berza zalihe nafte sirova nafta

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana