Tekst objavljen: 26.12.2019 14:15        


Budžetom za 2020. predviđena je izgradnja zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu, a u planu i izgradnja otvorenog bazena na Rudniku, kao i vizitorskog centra

Posle Fruške gore, ulaganja i na Rudniku

Kako za eKapiju navode iz opštinske uprave, za bazen je završena projektna dokumentacija, a očekuje se da će, uz pomoć privrednika, izgradnja početi u 2020. godini.

"Zatvoreni bazen je nešto što se već godinama priča da bi trebalo da se uradi, a naši sugrađani su prilikom javne rasprave o budžetu i rekli da je to jedan od prioriteta, tako da ćemo zatvoreni bazen sa našim privrednicima početi da gradimo već u narednoj građevinskoj sezoni", rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

U septembru je sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija potpisan ugovor od 10 miliona dinara za projekat "Vizitorski centar Rudnik - centar razvoja turizma rudničkog kraja".

Kako za eKapiju navode iz opštinske uprave Gornjeg Milanovca, vizitorski centar Rudnik zamišljen je kao višenamenski, informativni, ugostiteljski, trgovinsko-poslovni objekat. Bio bi središte okupljanja i povezivanja pojedinačnih inicijativa i organizacije i prodaje tura i paketa različitih aktivnosti (šetnje, planinarenje, biciklizam, najam ili kupovina opreme za aktivnosti).

Takođe, unapredila bi se infrastruktura područja i dobili bi se smeštajni kapaciteti koji odgovaraju i zahtevnijim turistima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Osim smeštajnih kapaciteta,vizitorski centar na će raspolaganju imati i multifunkcionalnu salu koja se može izdavati u zakup za različite vrste događaja (kongresni turizam, organizacija seminara, obuka, konferencija...).

Takođe, u sklopu objekta planira se suvenirnica, u kojoj će biti izlagani i prodavani autentični proizvodi rudničkog kraja, kao i poslovno-ugostiteljski objekat (podrum pića ili restoran).

Vizitorski centar Rudnik na više načina doprineo bi razvoju ne samo turizma u rudničkom kraju, već celokupnom razvoju lokalnog područja, povezujući različite delatnosti i potencijale ovog kraja.

"Najavljeni su i pregovori sa skijalištima Srbije za izgradnju manje ski-staze na Rudniku,koja će biti korišćena za obuku skijaša, za šta će biti neophodno i veštačko osneživanje, zbog manjka snežnih dana. Takođe, lokalna samouprava planira za 2020. godinu i rešavanje problema kanalizacije i prečišćavanja vode na Rudniku, što je preduslov za ozbiljan razvoj turizma na ovoj planini", kažu iz opštinske uprave Gornjeg Milanovca.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
rudnik fruška gora gornji milanovac hotelijerstvo

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana