Tekst objavljen: 14.07.2023 15:45        


Najstarija američka zanatska pivara, Anchor Brewing, a ujedno i jedna od najeminentnijih na svetu, prestaje sa radom posle 127 dugih godina poslovanja

Posle 127 godina zatvorena jedna od najpoznatijih kraft pivara na svetu


Kompanija sa sedištem u San Francisku objavila je u sredu, 12. jula, da se gasi "usled kombinacije izazovnih ekonomskih faktora i pada prodaje od 2016. godine", navodi se u saopštenju za javnost.

Zanatske pivare se, piše CNN, posebno bore da "prežive" iz različitih razloga, uključujući promene potrošačkih navika, rastuće troškove i dugotrajne izazove u lancu snabdevanja.

Drugi problem za američku pivaru je bio "Sapporo", japanska kompanija za pivo koja je kupila brend 2017. Zaposleni su se žalili VinePair-u prošlog meseca na, navodno, loše upravljanje od strane "Sapporo-a" i nedostatak razumevanja za zanatsko pivo u SAD.

Pored toga, rebrendiranje "Anchor-a" u 2021. takođe je kritikovano zbog toga što se previše "udaljio od klasičnog izgleda brenda".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Portparol američke kraft pivare je rekao da je, sve u svemu, ovo bila izuzetno teška odluka koju je Anchor morao da donese, ali tek nakon "mnogo meseci" pažljive procene.

On je dodao da su "uticaji pandemije, inflacija, posebno u San Francisku, i visoko konkurentno tržište" ostavili kompaniju bez druge opcije, osim da prestane sa radom. Radnici u kompaniji Anchor, koja zapošljava 61 osobu, dobili su u sredu zakonski obavezni otkaz od 60 dana i dobiće "tranzicionu podršku i otpremnine".

Proizvodnja piva je odmah zaustavljena, a ono koje je na raspolaganju - prodavaće se do kraja jula.

Prošlog meseca, Anchor je prekinuo nacionalnu distribuciju, ograničavajući svoju prodaju samo na Kaliforniju, i najavio da završava proizvodnju svog omiljenog božićnog piva nakon skoro 50 godina proizvodnje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Anchor Brewing industrija piva zatvaranje pivare pivara ekonomska kriza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana