Tekst objavljen: 15.07.2015 16:06        


Poreska uprava saopštila je danas da je, od 11. jula, pojačala kontrolu prometa i izdavanja fiskalnih računa, kao nastavak borbe protiv sive ekonomije, a kontrola fiskalnih kasa radi se i vikendom.

Poreznici kontrolišu fiskalne kase i vikendom

"Pojačane kontrole na terenu podrazumevaju angažovanje svih inspektora i rad van propisanog radnog vremena, odnosno i vikendom. Predmet kontrola je, osim evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i radno pravni status angažovanih radnika", piše u saopštenju.

Prema podacima Poreske uprave, tokom proteklog vikenda, 11. i 12. jula, kontrolisan je 771 poreski obveznik, a nepravilnosti su utvrđene u 46,69 odsto slučajeva.

"Prema ovim poreskim obveznicima primenjene su mere iz nadležnosti Poreske uprave. Protiv 299 poreskih obveznika kod kojih je utvrđeno da nisu poslovali u skladu sa propisima, pokrenuli smo prekršajni postupak, dok je privremena mera zabrane obavljanja delatnosti izrečena prema 232 obveznika", piše u saopštenju.

Poreska uprava, kako piše, periodično sprovodi intenzivnije kontrole, na onim područjima gde se obaveza evidentiranja ne sprovodi u punom obimu, odnosno ne poštuju propisi.

Procenat izdavanja fiskalnih računa u velikoj meri varira po tipu delatnosti, ali i po gradovima i opštinama.
Pojačane kontrole, kao vid borbe protiv sive ekonomije, sprovodiće se dugoročno", poruka je Poreske uprave.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
fiskalni računi fiskalne kase poreska uprava

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana