Tekst objavljen: 03.06.2014 10:25        


Potopljen automobil jeste moguće upaliti i estetski doterati, ali i teško prodati i zaraditi, piše Blic i navodi da će automobili koji su se sasvim ili delimično našli pod bujičnim vodama biti jeftiniji za trećinu, dok će prodavci cenu poplavljenih polovnjaka obarati i do 40 odsto.

Poplavljeni automobili 40 odsto jeftiniji, pa ko sme...

U kompaniji „Auto Čačak“ kažu da je voda poplavila 300 novih i polovnih automobila. Ukupnu štetu u kompaniji procenjuju na pet miliona evra, a računaju i na ozbiljne gubitke na automobilima koje tek treba prodati.

Na auto-placu “Verona” u Čačku kažu da probleme na potopljenim automobilima treba očekivati i posle godinu dana. - Najviše kvarova će biti kod novijih tipova sa dosta elektronike. Vremenom se kvari i ABS, servo volan, kočnice počinju da škripe - kažu u ovoj firmi koju je poplava zaobišla.
- Polovna vozila biće jeftinija i za 40 odsto, a nova malo manje, koliko tačno videćemo narednih dana. Šteta je ogromna, potopljeni su i automobili i delovi, ali i oprema u firmi, poput kompjutera - kaže Zoran Kostić iz „Auto Čačka“.

Pokretanje poplavljenog automobila košta u proseku oko 500 evra, a popravka traje najmanje pet dana, kažu serviseri. Rastavljanje automobila, kompletno pranje i sastavljanje košta 150 evra. Mehaničaru i električaru treba dati od 100 do 150 evra, dok akumulator košta oko 80 evra.



- Ukoliko takav automobil ipak neko hoće da proda, iz njega mora da vadi bukvalno sve. Menjaju se kablovi, releji, apsolutno sve, kao kada ga sklapa neka fabrika. To se nijednom prodavcu ne isplati - poručuje serviser koji je želeo da ostane anoniman jer, kako kaže, nije vreme za reklamu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodaja automobila kupovina automobila polovnjak polovnjaci polovni automobili polovna vozila polovan automobil poplave

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana