Tekst objavljen: 21.02.2015 3:21        


BERLIN, 6. februara (Tanjug) - Nemačke privredne komore aktivno će pomoći proces reorganizacije komorskog sistema Srbije, potvrdio je generalni direktor Udruženja nemačkih privrednih komora Martin Vansleben (Martin Wansleben) u razgovoru sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom. "Nemačke komore pružiće nam podršku aktivnim učešćem njihovih predstavnika u Radnom timu PKS za modernizaciju komorskog sistema, nizom a

Pomoć Nemaca u reorganizaciji komorskog sistema Srbije

BERLIN, 6. februara (Tanjug) - Nemačke privredne komore aktivno će pomoći proces reorganizacije komorskog sistema Srbije, potvrdio je generalni direktor Udruženja nemačkih privrednih komora Martin Vansleben (Martin Wansleben) u razgovoru sa predsednikom Privredne komore Srbije (PKS) Markom Čadežom.
"Nemačke komore pružiće nam podršku aktivnim učešćem njihovih predstavnika u Radnom timu PKS za modernizaciju komorskog sistema, nizom aktivnosti za jačanje naših kapaciteta kroz edukaciju kadrova PKS i regionalnih privrednih komora, koji bi se usavršavali u Nemačkoj", kazao je Čadež, koji boravi u radnoj poseti Berlinu.
Predstavnici nemačkih privrednih komora će, kako je dodao, u Srbiji organizovati i seriju seminara iz oblasti unapredjenja rada komorskih službi i sektora.
Prema njegovim rečima, Vansleben je najavio dolazak u Beograd da bi bolje upoznao situaciju u Srbiji i još jednom istakao podršku svoje organizacije u privlačenju investicija nemačkih kompanija, izmedju ostalog, kroz zajedničku organizaciju konferencija u nemačkim gradovima.
Čadež boravi u Berlinu zajedno sa direktorom Delegacije nemačke privrede u Srbiji i članom Radnog tima za modernizaciju komorskog sistema, Martinom Knapom.
Oni su razgovarali i sa direktorom Odeljenja za države članice EU i druge evropske zemlje u Ministarstvu privrede i energetike Andreasom Oberštalerom (Andres Oberstaller), i direktorom Odbora nemačke privrede za Istok Rajnerom Lindnerom (Reiner Lindner).
Sagovornici su pozitivno ocenili mere Vlade Srbije u domenu fiskalne konsolidacije i strukturnih reformi u javnim preduzećima, ističući da su to za svaku vladu teški, ali neminovni koraci ka stvaranju uslova za privredni rast i jačanje zdrave ekonomije.
Predsednik PKS posetu Berlinu zaokružuje sastancima sa predstavnicima Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju i Ministarstvom spoljnih poslova Nemačke, saopšteno je iz PKS.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana