Tekst objavljen: 21.02.2015 3:21        


UŽICE, 6. februara (Tanjug) - Direktorat civilnog vazduhoplovstva donirao je 8,8 miliona dinara aerodromu Ponikve za podizanje nivoa bezbednosti, dok je beogradski aerodrom "Nikola Tesla" uzičkom donirao jedno motorno vozilo i telekomunikacionu opremu, saopšteno je posle današnjeg sastanka direktora ovih institucija sa rukovodstvom grada Užica. Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov istakla je da su se

Pomoć državnih institucija razvoju aerodroma Ponikve

UŽICE, 6. februara (Tanjug) - Direktorat civilnog vazduhoplovstva donirao je 8,8 miliona dinara aerodromu Ponikve za podizanje nivoa bezbednosti, dok je beogradski aerodrom "Nikola Tesla" uzičkom donirao jedno motorno vozilo i telekomunikacionu opremu, saopšteno je posle današnjeg sastanka direktora ovih institucija sa rukovodstvom grada Užica.
Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov istakla je da su se po prvi put stekli uslovi da ta institucija iz sredstava od putničke i robne naknade pomogne aerodromima u Srbiji.
"Konkurs za ova sredstva biće raspisan tokom godine i aerodromi mogu za njih konkurisati sa svojim projektima. Aerodrom Ponikve je u decembru kroz Ugovor o donaciji dobio 8,8 miliona dinara za ispitivanje nosivosti piste, obuku osoblja i postavljanje ograde na aerodromu", rekla je Čizmarov novinarima posle sastanka.
Ona je istakla da je potrebno još dosta toga uraditi da bi aerodrom Ponikve postao generator razvoja, pre svega turističkog dela privrede Zlatiborskog okruga, kao i da je za to, pored pomoći Direktorata, potrebno i veće uključivanje lokalnih samouprava.
V.d. direktora aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević naglasio je da je, u trenutku kada ovaj aerodrom beleži rekordne rezultate, njihova obaveza i dužnost da pomognu ostalim aerodromima u Srbiji.
"Mi smo pre dva meseca donirali aerodromu Ponikve kompjutersku, a danas jedno vozilo i telekomunikacionu opremu. Za najdalje dva meseca doniraćemo im i četiri kilometra ograde.To je tek početak naše saradnje", istakao je Vlaisavljević.
On je naglasio da je aerodrom "Nikola Tesla", sa porastom saobraćaja od 31 odsto koji je trenutno najveći u Evropi, na gornjoj granici kapaciteta.
"Zato ćemo u ovoj godini u novu opremu i kapacitete uložiti preko 20 miliona evra. Postojeću opremu, koja je u odličnom stanju, doniraćemo aerodromima u Srbiji i aerodromu u Banja Luci", rekao je Vlaisavljević novinarima.
Direktor Aerodroma Ponikve Saša Savić rekao je da će ova podrška doprineti znatno bržem razvoju.
"Statistički mi smo sa četiri medjunarodna leta u prošloj godini od ukupno 30, drugi aerodrom u Srbiji. Broj letova ćemo postavljanjem ograde sigurno povećati", rekao je Savić.
Direktor aerodroma Ponikve najavio je i da će u toku godine biti ispitana i nosivost piste, kako bi se ustanovilo da li je ona ista kao pre bombardovanja, kada je bila projektovana za prijem svih postojećih aviona.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana