Tekst objavljen: 20.04.2020 18:00        


Vlada Srbije danas je usvojila Uredbu o utvrđivanju garantne šeme kao mere podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije kovid 19 kao i nekoliko drugih uredbi za podršku privredi i poljoprivredi

Pomereni rokovi za predaju finansijskih izveštaja

Na sednici Vlade usvojena je i Uredba koja se odnosi na pomeranje rokova za dostavljanje godišnjih i konsolidovanih finansijskih izveštaja privrednih društava, zadruga, drugih pravnih lica i preduzetnika, kao i rokova za podnošenje prijava za porez na dobit i porez na prihod od samostalne delatnosti, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Tom uredbom se rok za predaju godišnjih finansijskih izveštaja sa izveštajem revizora za sve obveznike čije je izveštavanje uređeno Zakonom o tržištu kapitala, Zakonom o investicionim fondovima ili Zakonom o alternativnim investicionim fondovima sa javnom ponudom, pomera na rok od 60 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

Za izveštavanje koje je uređeno Zakonom o računovodstvu, propisano je da se rok za redovne godišnje finansijske izveštaje pomera na rok od 90 dana od ukidanja vanrednog stanja, a rok za konsolidovane finansijske izveštaje na 120 dana od dana prestanka vanrednog stanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pored toga Vlada je donela i Uredbu o novčanoj pomoći poljoprivrednim gazdinstvima i Uredbu o finansijskoj podršci poljoprivrednim gazdinstvima kroz olakšan pristup korišćenju kredita u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije kovid-19.

Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, usvajanjem ovih uredbi zaokružen je Program ekonomskih mera za podršku privredi. Ministar ističe da je Uredba o utvrđivanju garantne šeme glavni oslonac celog ekonomskog programa Vlade Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
novi rok finansijski izveštaj pomeren rok vanredno stanje Vlada Srbije uredba

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana