Tekst objavljen: 28.11.2016 8:59        


Gradsko veće Skupštine Jagodine, donelo je odluku da poljoprivrednici u 2017. godini ne plaćaju porez i poljoprivredno i šumsko zemljište, a o toj odluci izjasniće se odbornici Skupštine grada na sednici od 29. novembra, rečeno je Tanjugu u Upravi grada. 

Poljoprivrednici oslobođeni poreza na šume i oranice

Ovakva odluka je donesena "zbog teške ekonomske situacije i stvaranja boljih uslova za razvoj poljoprivrede", stoji u obrazloženju koga je potpisao predsednik Gradskog veća Ratko Stevanović.

Jagodina ima 6.358 domaćinstava, prema poslednjem popisu poljoprivrede, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta.

Poljoprivrednici Jagodine ovog poreza bili su oslobođenju i poslednjih šest godine "u cilju prevazilaženja ekonomske križe i pomoći poljoprivredi grada Jagodine da ublaži posledice krize u ovoj grani delatnosti".

Gradsko veće je donelo odluku i da porez na imovinu u 2017.godini bude isti kao o ove godine.

"Stopa poreza na imovinu na prava na nepokretnosti obeveznika koji vode poslovne knjige iznosiće 0,4 odsto, stopa poraza na građevinsko zemljište koji ne vode poslovne knjige 0,3 odsto", stoji u obrazloženju.

Predložene stope poreza su u "okviru poreskih stopa definisanih Zakonom o porezima na imovinu".
Obračun poreza na imovinu vršiće se "prema zonama i tržišnim cenama metra kvadratnog određenih odlukom Skupštine grada".

U prvoj zoni Jagodine, cena kvadratnog metra građevinskog zemljišta, predlog je Gradskog veća, da u 2017.godini bude 6.050 dinara, stanova i kuća 71.068 dinara, poslovnih zgrada i građevinskih objekata koji služe za obavljanje delatnosti 119.673 dinara, garaža i garažnih mesta 25.751 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
poljoprivreda jagodina oslobođenje poreza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana